MTV: 14v poika huijattiin syömään sitä itseään Uudellamaalla


Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut neljä alaikäistä poikaa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ehdolliseen vankeuteen. Asiasta uutisoi MTV.

Tekijät olivat tekojen aikaan 15-vuotiaita. Kolme heistä sai vuoden ja seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja yksi puolentoista vuoden rangaistuksen.

Uhriksi joutunut poika oli vuonna 2021 tapahtuneiden tekojen aikaan 14-vuotias. Poikajoukko oli MTV:n selvityksen mukaan luonut Snapchat-viestisovellukseen kaksi valetiliä ja saanut uhrin luulemaan, että hän viestittelee tytön kanssa.

Poikajoukko oli saanut uhrin lähettämää kuva- ja videomateriaalia, jossa hän muun muassa masturboi ja syö omaa ulostettaan. MTV:n läpikäymistä asiakirjoista käy ilmi, että uhri lopetti yhteydenpidon vasta, kun häntä pyydettiin tekemään natsitervehdys alasti. Oikeusistunnossa kävi ilmi, että kuvat ja videot olivat levinneet useille henkilöille.

Viestittelyyn osallistui vankeusrangaistuksen saaneiden poikien lisäksi kaksi alle 15-vuotiasta poikaa. Näin ollen he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Kaikkiaan kiusaamiseen oli oikeuden päätöksen mukaan osallistunut yhdeksän poikaa. Heidät määrättiin maksamaan uhrille yhteensä 27 600 euroa kärsimys- ja haittakorvauksia.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

SUOSITUIMMAT