MTV: Kuopiolaiskoulun rehtori pahoinpiteli oppilaan


MTV uutisoi kuopiolaisen alakoulun rehtorin saamasta tuomiosta. Vuonna 1959 syntynyt mies sai oppilaan pahoinpitelystä 40 päiväsakon rangaistuksen, joka tekee hänen tuloillaan 1 880 euroa. Lisäksi rehtori joutuu maksamaan uhrille 200 euron korvauksen tilapäisestä haitasta.

MTV:n hankkimien oikeuspapereiden mukaan rehtori oli tarttunut 11-vuotiasta poikaa koulun pihamaalla niskasta ja käsivarsista. Tämän jälkeen hän oli painanut oppilaan rehtorin huoneessa ovea vasten ja tönäissyt vasten tuolia. Teot olivat aiheuttaneet pojalle mustelmia.

Rehtori kiisti käyttäneensä voimakeinoja. Hän selosti ojentaneensa oppilasta haistattelun jälkeen. Pojan koulutoverit ja paikalle kutsuttu äiti kuitenkin kertoivat tapahtuneesta eri tavalla kuin tuomittu. Lisäksi oikeudessa nähtiin todisteena kuvia pojan mustelmista.

Oikeus arvioi, että rikoksesta ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen. Tuomioon johtanut pahoinpitely tapahtui syyskuussa vuonna 2019.

SUOSITUIMMAT