Näin kulta-Iivon matka olympialaisiin eteni! Katso tänään julkaistun uutuusdokumentin traileri


Iivo Niskanen nousi Pekingissä yhdeksi talviolympialaisten kaikkien aikojen menestyneimmäksi suomalaisurheilijaksi. IIVO-dokumentissa seurataan lähietäisyydeltä Iivon matkaa kohti kauden päätavoitetta olympiakisoja. Katso yläpuolelta dokumentin traileri!

Iivo Niskanen on kiistatta yksi maailman eniten harjoittelevista hiihtäjistä. Olympiakaudelle harjoitustunteja suunniteltiin noin 1 100, mikä vastaa viime vuosien harjoitusmäärää.

– Tämä laji on semmoinen että ei jää kiinni kyllä mistään muusta kun itsestään. Pitää olla itselleen aika  julma ja sillä lailla ankara että puristaa irti kaiken itsestään. Pitää osata katsoa sitä omaa tekemistään objektiivisesti ja saada sitten mietittyä riittävät korjausliikkeet ajoissa ja tehtävä kaikki asiat tarkasti, ei pelkästään harjoittelua mutta kaikki harjoittelun ulkopuolinen. Koen että olen siinä aika hyvä – viemään itseni eteenpäin askeettisissa oloissa, mutta niin tekee kaikki muutkin. Se on se vaatimustaso että tekee kaikki asiat huolellisesti, Niskanen kuvaa harjoitteluaan dokumentissa. 

Dokumentissa kuvataan myös koko hiihtotiimin harjoittelua ja joukkueen dynamiikkaa, missä Iivolla on tärkeä rooli. Hyvä yhteishenki ja yhdessä tekeminen välittyy kaikista.  

IIVO-dokumentti tukee loistavasti tuhtia talviurheilutarjontaamme ja tarjoaa hienon mahdollisuuden kurkistaa huippu-urheilijan arkeen kisaviikonloppujen ulkopuolella. Dokumentissa seurataan lähietäisyydeltä Iivo Niskasen tinkimätöntä valmistautumista menestyksekkäisiin Pekingin olympialaisiin. Mikä olisikaan parempi paikka ensiesitykselle kuin Salpausselän kisaviikonloppu, jossa Iivo jatkaa taistelua maailmancupissa kolminkertaisena olympiavoittajana, sanoo Viaplay Talven tuottaja Jussi Ranta.

IIVO-dokumentti on kuvattu viime vuoden aikana ja sen ensi-ilta on tänään 26.2. Elisa Viihde Viaplayssa.

SUOSITUIMMAT