Nämä ovat äitienpäivän kukkasuosikkeja!


Puutarhakauden alkua tietää toukokuu ja lähestyvä äitienpäivä! Äidille on mukava antaa muistaminen, joka on kotimainen, laadukas ja kestävä. Juuri nyt ympäri Suomen puutarhamyymälät täyttyvät ihanan värikkäistä kesäkukista. Tarjolla on monia lajivaihtoehtoja, joista löytyy takuulla suosikki monenlaiseen makuun.

1. Iki-ihana orvokki

Orvokki on yksi suomalaisten suosikeista, kukkia viljellään vuosittain yhteensä 9-10 miljoonaa kappaletta. Kukkien väriskaala on laaja ja niiden koko vaihtelee suloisista pikkukukista näyttäviin, lapsen kämmenen kokoisiin. Orvokki on kiitollinen kukkija, josta riittää iloa jopa koko kesäksi.

aitienpaiva-kukka-01

2. Perinteikäs pelargoni

Pelargonilajikkeissa on myös paljon valinnanvaraa. Parhaiten tunnetaan perinteinen kotipelargoni pyöreine kukintoineen. Moderneillekin äideille pelargoni on hyvä valinta, sillä se on sitkeä ja helppohoitoinen kasvi. Pelargoni viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, se sopii hyvin niin pihalle ja puutarhaan kuin parvekkeelle ja verannallekin.

3. Värikimara pölyttäjienkin iloksi

Eri lajeja ja sävyjä yhdistelevä istutus on näyttävä valinta, josta pitävät myös puutarhan hyödylliset pörriäiset. Pölyttäjille voi tehdä palveluksen valitsemalla esimerkiksi petuniaa, lobeliaa, heliotrooppia, kehäkukkaa tai siniviuhkaa.

aitienpaiva-kukka-02

4. Huoleton amppeli

Valmis amppeli on helppo valinta, se sopii pienellekin parvekkeelle ja ilahduttaa myös portinpieltä tai mökkipihaa. Puutarhat myyvät näyttäviä valmisamppeleita, joista saa kauniin muistamisen helposti. Näppärä askartelee amppelin itse ruukusta ja juuttinarusta!

5. Yhteistä aikaa puutarhalla

Äitiä voi muistaa myös viemällä hänet läheiselle suoramyyntipuutarhalle. Monet kukkia myyvät puutarhat avaavat ovensa juurikin toukokuun alussa. Vierailu kukkia tulvillaan olevalla puutarhalla on upea, yhteinen elämys! Samalla voi inspiroitua vaikka suvun yhteisen mökkipihan kesäisestä kukittamisesta.

Lähde ja kuvat: Kauppapuutarhaliitto

Artikkelikuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT