Netflix esittelee Lappia ja Helsinkiä miljoonayleisöille kahdessa sarjassa


Netflixin yli 200 miljoonaa tilaajaa yli 190 maassa pääsevät nyt kurkistamaan Helsinkiin ja Lappiin, kun kaksi suosittua sarjaa kävi Suomessa visiitillä.

Matkailusarja Lapissa

The Most Amazing Vacation Rentals -sarjassa Luis D. Ortiz, Megan Batoon ja Jo Franco esittelevät erilaisille budjeteille sopivia loma-asuntoja ympäri maailmaa ja jakavat niihin liittyviä asiantuntijavinkkejä.

Sarjan toisella kaudella kolmikko pääsee ihastelemaan Suomen Lapin tarjoamia elämyksiä Rovaniemellä ekologisen perheyrityksen Ollero Eco Lodgen vieraina. Ohjelmassa on muun muassa sähkömoottorikelkkailua, saunomista, avantouintia ja lasi-iglu Ounasjoen jäällä.

Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen Aaron, Artun, Amalian ja Annin omistama Rovaniemeläinen perheyritys, joka tarjoaa Sustainable Travel Finland -sertifioidusti ekologisia majoitus- ja elämysmatkailupalveluita Ounasjoen rannalla, jossa luonto ja hiljaisuus ympäröivät jokaisessa ilmansuunnassa. Täällä sisarukset viettivät lapsuutensa lomat ja viikonloput, tarjoten nyt perinteisiä sekä ekologisia elämyksiä vierailleen.

Lomakohteen päärakennuksena toimii yli 100-vuotias hirsirakennus ja majoitustiloina toimivat lasi-iglu, sekä punainen aittarakennus. Majoittumisen lisäksi vieraille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, jotka toteutetaan lähiympäristössä. Ollerossa on myös sisarusten isän rakentama savusauna, joka on kevättulvista huolimatta seissyt nykyisellä paikallaan joen tuntumassa jo lähes 40 vuotta. Mikäpä sen parempaa, kuin nauttia kunnon löylyt, käyden välillä kastautumassa avannossa tai pyörimässä lumihangessa.

Alla The Most Amazing Vacation Rentals -sarjan toisen kauden traileri.

Ruokamatkailusarja Helsingissä

Ilta-Sanomat uutisoi, että toinenkin erittäin suosittu Netflix-sarja, Somebody Feed Phil, kävi Suomessa. Sarjan yhdysvaltalainen vetäjä Philip Rosenthal vieraili Helsingin Vanhassa Kauppahallissa kuvaamassa sarjan viidettä kautta.

Sarja perustuu ruokamatkailuun ja siinä Kaikki rakastavat Raymondia -komediasarjan luonut Rosenthal kiertää maailman eri kaupungeissa, joissa hän tutustuu paikallisiin makuihin ja ruokakulttuureihin. Helsingissä hän pääsi maistelemaan muun muassa juustoja Vanhan Kauppahallin Juustoansassa.

Juustoansan omistajan Laura Salosen mukaan kuvausryhmä innostui varsinkin joulupiparista aurajuuston ja omenan kera.

– Koko tuotantoryhmä meni joulupiparista aivan villiksi ja pyysi sitä monta kierrosta lisää, Salonen nauraa IS:lle.

Salosen mukaan tuotantoryhmä vieraili myös Vanhan Kauppahallin liha- ja kalakaupoissa, joissa hän kuulemma maisteli ainakin graavikaloja ja nahkiaista.

Alla Somebody Feed Phil -sarjan traileri.

SUOSITUIMMAT