NHL: Miro Heiskanen jatkoi ennätystehtailua – Mikko Rantasen unelma vielä elossa

Viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Miro Heiskasen Dallas Starsilla oli mahdollisuus pudottaa Mikko Rantasen Colorado Avalanche, mutta Colorado kavensi sarjan vakuuttavin ottein lukuihin 3-2. Yläpuolella videokooste ottelusta.

Colorado aloitti hirmuvireessä ja maalasi jo viidennellä minuutilla. Kun erää oli pelattu noin 12 minuuttia, Colorado tykitti neljä maalia noin 2,5 minuutissa. Tällä kertaa ei nähty pelisarjan edellisistä otteluista tutuksi tullutta huimaa kiriä takaa-ajoasemasta. Dallas tosin pääsi kaventamaan 1-5 ja sitten vielä Miro Heiskasen osumalla 2-5, johon Roope Hintz merkkautti syöttöpisteen, mutta Colorado iski nopeasti takaisin 2-6. Kolmannessa erässä Dallas sievisteli luvuiksi 3-6, johon Heiskanen sai syöttöpisteen, joten hänen saldonsa oli 1+1. Samat pisteet tehtaili Coloradon Rantanen ja molemmat ovat nyt 18 pisteellään NHL:n pistepörssissä jaetulla toisella sijalla Tampa Bayn Brayden pointin kanssa. Pörssin kärjessä jatkaa Coloradon Nathan MacKinnon.

21-vuotiaan Heiskasen 14 pelin pisteet 4+14=18 ovat puolustajalle häkellyttäviä. Miehen pisteputki on nyt kuuden ottelun mittainen, joka on sama kuin Sergei Zubovin (2003) ja Craig Hartsburgin (1981) seurahistorian ennätys.

14 syöttöpisteellään Heiskanen jakaa myös koko NHL:n alle 22-vuotiaiden pelaajien yksien pudotuspelien syöttöennätyksen Calgaryn entisen hyökkääjän Paul Reinhartin kanssa, jonka suoritus on peräti 39 vuoden takaa vuodelta 1981.

Yön NHL-tulokset:

Boston – Tampa Bay 2-3 ja.
Voitot 1-4

Dallas – Colorado 3-6 (Heiskanen DAL 1+1, Roope Hintz DAL 0+1, Rantanen COL 1+1)