Nuoret Leijonat eteni välierään – teholistan ykkösenä yllättävä nimi

Nuoret Leijonat voitti eilen illalla Kanadan Edmontonissa pelatussa MM-puolivälierässä Saksan 5-2.

Ottelussa oli erikoista edellisiin peleihin nähden se, että Suomen ylivoimaisesti tehokkain ketju oli totutun ykkösen sijaan kakkosketju, joka taituroi Suomen viidestä maalista neljä.

Ottelun tehokkain pistemies oli kakkosketjun Roby Järventie (2+2), joka myös valittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Samalla Järventie ampaisi koko turnauksen pistetilaston kolmoseksi.

Suomi ei menettänyt johtoaan missään vaiheessa. Saksan ainoat kavennusmaalit syntyivät ylivoimalla 2-1 ensimmäisessä erässä ja 3-2 toisessa erässä, minkä jälkeen Suomi meni menojaan.

Välierät pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Näin turnaus jatkuu

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi saa vastaansa välierässä Ruotsin ja Kanada Tshekin, joka yllätti sensaatiomaisesti puolivälierässä hallitsevan mestarin Yhdysvallat 4-2. Suomella kävi tuuri, sillä välieräpareissa ei noudatetakaan normaalia arvokisojen turnauskaaviota, jonka mukaan vastaan olisi tullut Kanada.

MM-turnauksen kaikki ottelut ovat katsottavissa discovery+-palvelussa. Kaikki Suomen ottelut nähdään myös TV5:lla ja aloitetaan Leijona-studiolla.