Nuorten Leijonien alkulohkolle tyly päätös – tämä maa tulee vastaan puolivälierässä

Nuoret Leijonat oli voittanut kaikki alkusarjan ottelunsa ennen viime yötä. Ainoa tiukempi vastus oli torstaina Tshekki, joka sekin taipui voittolaukauskilpailussa 4-3. Viimeksi sunnuntaina kukistui Slovakia näyttävästi 9-3.

Viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa tuli kuitenkin vastaan mittapuu kovimmasta päästä eli Kanada.

Suomi aloitti ottelun vahvasti. Kanada ei saanut yhtäkään laukausta Suomen maalia kohti ensimmäisten neljän minuutin aikana, mutta pelin luonne muuttui nopeasti, kun Kanada teki ensimmäisen maalinsa ajassa 6.21 ja maalaili erän aikana luvuiksi jo 3-0. Erän lopussa Samuel Helenius toi valoa tunnelin päähän kaventamalla 3-1, mutta Kanadan toisessa erässä tekemät kaksi maalia ratkaisivat ottelun lopullisesti. Suomi kavensi vielä kolmannessa erässä Joakim Kemellin ja Roby Järventien maaleilla, mutta Kanada viimeisteli tyhjän maaliin loppuluvuiksi 6-3.

Kanada sijoittui alkulohkon ykköseksi ja Suomi toiseksi. Suomi saa tänä yönä puolivälierässä vastaansa Saksan, joka sijoittui alkulohkonsa kolmanneksi eilisellä 4-2-häviöllään Ruotsille.

Jos Suomi voittaa Saksan, perjantaina klo 23.00 alkavassa välierässä tulee vastaan hyvin todennäköisesti jälleen Kanada, joka selvinnee helposti puolivälierävastustajastaan Sveitsistä.

Viime vuonna mestaruuden voitti Yhdysvallat. Kanada oli toinen ja Suomi kolmas.

Näin turnaus jatkuu

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Edmontonissa 9.-20.8. Suomi saa vastaansa tänään alkavissa puolivälierässä Saksan. Kanadan vastustaja on Sveitsi, Ruotsin Latvia ja Yhdysvallat saa vastaansa Tshekin.

MM-turnauksen kaikki ottelut ovat katsottavissa discovery+-palvelussa. Kaikki Suomen ottelut nähdään myös TV5:lla ja aloitetaan Leijona-studiolla.