Nyt avautuu Suvi Pitkänen Selviytyjät-kohusta: ”Hän on käyttäytynyt väärin”


Selviytyjät Suomi -kilpailija Suvi Pitkänen on työmatkalla Dubaissa, mutta hän otti kantaa Instagram Tarinoissaan kohuun, joka syntyi Aki Mannisen kommenteista sen jälkeen, kun mies pudotettiin kilpailusta.

Manninen arvosteli ohjelman naiskilpailijoiden juonittelua Selviytyjät Extra -ohjelmassa ja nimitti heidän muodostamaansa liittoutumaa ”kiiltokuvakerhoksi”.

Mannisen kommentit saivat aikaan kohua, joka sai lisää kierroksia, kun häntä haastatellut Alma Hätönen otti julkisesti kantaa hänen kommentteihinsa negatiiviseen sävyyn. Manninen koki Hätösen kommentit ”lynkkaukseksi”, jonka jälkeen Manninen ja hänen perheensä saivat jopa tappouhkauksia.  

Soppaan sekaantuivat monet muutkin julkisuuden henkilöt, kuten Roope Salminen ja Aleksi Valavuori.

Nyt ”kiiltokuvakerholainen” Suvi Pitkänen laukoo omat mielipiteensä ohjelman tapahtumista ja niiden jälkeen nousseesta kohusta.

– Ensinnäkin tosi ikävää, että tällaisesta aiheesta pitää vuonna 2021 enää edes puhua. Haluan pitää tämän lyhyenä ja asiallisena, mutta faktahan on se, että tv-ruutu ei valehtele. Itseasiassa oon jopa positiivisella tavalla yllättynyt, kuinka realistista kuvaa ohjelmassa on näytetty. Koska faktahan on se, että kuten Instagramissa niin usein myös tv-ohjelmissa ne oikeat asiat tapahtuvat siellä kulisseissa, ja se mitä katsoja näkee, on vain murto-osa. Mun mielestä oli siis tosi hienoa, että näytetään noin rehellisesti asioita, koska se mitä viime jaksossa näytettiin, oli todellisuutta. Tällaisia asioita tapahtuu ihan oikeassa elämässä. Ikävä kyllä. En itse hyväksy minkäänlaista kiusaamista, ja myönnän, että olen ehkä teininä joskus ollutkin tällainen kiusanhenki. Mutta olen kasvanut siitä ulos, enkä missään nimessä hyväksy sitä millään muotoa, lasten enkä aikuisten keskuudessa. Kiusaamista on tosi paljon erilaista, usein se henkinen kiusaaminen on sellaista, ettei sitä edes tiedosta, että tekee sitä toiselle, Pitkänen sanoo Instagram Tarinoissa.

– Ja olihan siellä metsässä välillä sellaisia aika vaikeita hetkiä. Tai siis tosi vaivaannuttavia hetkiä. Ja hetkiä, jolloin tuntui ei edes vähän pahalta vaan tosi pahalta. Lähinnä siksi, että näki, kuinka joku toinen kärsi ja voi huonosti. Ja se sai minut tosi surulliseksi. Ja siinä on yksi syy, miksi lähdin tekemään omia peliliikkeitäni siellä metsässä.

– Kun puhutaan tästä naisten ja miesten asemasta tai liitosta, niin tilanteet ajoivat meidät naiset liittoon. Tilanne ei siis ollut, että hei, nyt naiset vastaan miehet. Se ei siis missään vaiheessa ollut niin, että hei nyt kaikki äijät ulos. Vaan kaikki sellaiset tekijät, kuten esimerkiksi, että miten minä tunsin oman asemani ja roolini siellä metsässä, niin ne vaikuttivat todella paljon. Ja se, että kisassa pitää nähdä sitä tilannetta laajemmalle ja pidemmälle. Ettet tee niitä peliliikkeitä vain sillä tavoin, että kuka on kiva ja kuka on vahva vaan pitää nähdä se peli kokonaisuutena. Luonnollisesti se vaikuttaa asiaan, minkälainen ilmapiiri siellä leirissä on. Eli jos tulen vaivaantuneeksi, enkä vain minä vaan myös moni muu, tietyistä asioista ja targetti on se että me olemme siellä metsässä monta viikkoa, niin kyllähän sitä pitää eliminoida tekijöitä, jotka tekevät epämukavan olon.

– Selviytyjät on tosi rankka peli. En olis ikinä uskonut, että se on noin rankka. Ja varmasi tuollaisessa tilanteessa tulee hetkiä, jolloin ihminen käyttäytyy niin kuin ei normaalisti käyttäytyisi, ja kyllä minäkin siellä jotain raivareita sain. Mutta kyllähän se on niin, että se mitä sinä olet, sitä et saa pois. Etkä varsinkaan tollaisissa olosuhteissa, kyllä sinut aika aseista riisutaan. Kyllähän sä siellä ihan itsenäsi olet. Siihen oli syynsä, miksi viime jakso päättyi niin kuin päättyi. Hyvä juttu, että tiettyjä asioita käsitellään eikä leikata pois.

Pitkänen kertoo, että hän on edelleen hyvissä väleissä Mannisen kanssa.

– Meillä on Akin kanssa hyvät välit. En ole ainakaan kuullut mitään poikkeavaa infoa. Mutta Aki on oikeasti hyvä tyyppi, varmasti maailman paras aviomies Ritalle ja selkeesti aivan ihana isä. Oli meillä Akin kanssa siellä metsässä hauskaakin. Täytyy aina muistaa, että asioilla on niin useita puolia. Tämä asia on saanut nyt suuret mittasuhteet. Siinä on hyvä, mutta myös huono puoli. Hyvää on se, että tämä on herättänyt tärkeää keskustelua. Huono puoli on se, että missään olosuhteissa ketään ei saa uhkailla, eikä etenkään vetää perhettä mukaan. Pahentaa tilannetta, että on vedetty perhe mukaan, on minusta tosi ala-arvoista ja todella väärin. Muutenkaan, uhkailu ja väkivalta, ei se ratkaise yhtään mitään, vaan nimenomaan se keskustelu asioista. Korostan sitä, että tärkeitä pointteja on noussut esille, mutta korostan myös, että ihmiset tekevät virheitä. Korostan myös sitä, että Selviytyjät on sellainen erilainen paikka ja erilainen tilanne. Hyviä juttuja noussut esiin. Huonoja juttuja ikävä kyllä myöskin noussut esiin. Tuntuu että Selviytyjät jää nyt tän typerän kohun jalkoihin.

Pitkänen myös vastasi seuraajan kysymykseen Mannisen ja hänen perheensä saamista tappouhkauksista.

– Todella väärin ja kohtuutonta. On hirveää että tuollaista joutuu kokemaan. Langat on kuitenkin Akilla käsissä. Hän on käyttäytynyt väärin ja julkinen anteeksi pyyntö rauhoittaisi tilanteen, Pitkänen vastasi.

– Homma on mennyt aika sairaaksi ja se, että vedetään mukaan nyt jo ulkopuolisia ihmisiä, niin ei hyvä. Eli mun mielestä käsi pystyyn vaan virheen merkiksi. Kaikki meistä tekee virheitä, se on ihan oikeasti vaan fakta, Pitkänen summasi.

Kuvat: Instagram 

SUOSITUIMMAT