Kohu Aki Mannisen ympärillä kiihtyy – tappouhkauksia, Rita-vaimo itkee ja Roope Salminen iski lusikkansa soppaan


Selviytyjät Suomi -kilpailusta pois äänestetyn Aki Mannisen kommentit asiaan liittyen ovat nostattaneet valtavan somekohun, johon ovat puuttuneet myös monet julkisuuden henkilöt.

Ohjelmassa ja sen jälkeen tehdyssä Selviytyjät Extra -haastattelussa Manninen purki tuntojaan, koska ei ollut tyytyväinen putoamisestaan.

– Leirin naiset on sitten asia erikseen. Siellä on todennäköisesti tapahtunut isoin kätyrin virka tällä erää. Onko sitten ollut näin, että en ole antanut tarpeeksi huomioo leirin naisille. Tietenkään ei mun tarvi antaa, kun mulla on kaunis vaimo kotona, niin en näe muita naisia silleen kuin muut miehet näkee. Naiset kun on leirissä, siitä ei tuu koskaan hyvää soppaa, siellä pitää olla joukko miehiä, Manninen tilitti.

Manninen myös sanoi, että kilpailun naiset olivat ”kieroja kuin korkkiruuvit” ja että jos hänellä ”olisi tissit”, hän olisi mennyt ”tyttöjen kerhoon”. Hän ei mielestään voinut juonitella naisten kanssa, koska hänellä ”on munat”. Hän myös kuvaili naisten ryhmittymää ”kiiltokuvakerhoksi”.

Mannisen kommenteista nousi valtava kohu, joka kiihtyi entisestään sen jälkeen, kun toinen Selviytyjät Extran juontajista, Alma Hätönen, tuomitsi kommentit lehdistölle sekä Instagram-tilillään.

– Keskustelua on käyty siitä, että miksi televisiossa näytetään näin naisvihamielisiä kommentteja. Itse olen sitä mieltä, että niiden leikkaaminen pois ei poista ongelmaa. Sehän nimenomaan olisi tällaisten puheiden suoltajan suojelemista ja ongelman lakaisemista maton alle esittää, ettei noin alentavasti puhuttaisi enää vuonna 2021. On tärkeätä, varsinkin viime aikoina käydyn keskustelun kannalta, että ihmiset näkevät, että myös Suomessa misogynia voi hyvin, Hätönen kirjoitti Instagramissa.

Tappouhkauksia sekä julkkiksia puolesta ja vastaan

Manninen ja hänen perheensä alkoivat saada somessa erittäin vihamielisiä kommentteja ja jopa tappouhkauksia. Manninen koki, että tilanteen eskaloituminen johtui osaltaan Hätösen ”lynkkaavista” kommenteista.

Tässä vaiheessa Roope Salminen iski lusikkansa soppaan kirjoittamalla Mannisen Instagramiin pitkän kannanoton, jossa hän puolusti Hätöstä.

– Alma Hätösen sotkeminen tähän millään tavalla on aivan täysin järjetöntä, Salminen kirjoitti.

Salmisen kannanotto puolestaan sai omaa kritiikkiä ja jotkut toivat esille hänen saamansa tuomion seksuaalirikoksesta. Salminen ryhtyi puolustamaan omaa mainettaan ja totesi jo kärsineensä virheestään saamansa tuomion.

Aleksi Valavuori pui Instagram Tarinoissaan Mannisen kommenteista syntynyttä kohua.

– Tällä kertaa joukkokivityksen kohteena on Aki Manninen ja hänen vaimonsa Rita, siitä syystä että Aki lateli kommentteja, joista kaikki eivät pitäneet. Mutta tämä seuraus, minkä tämä uutisointi on aiheuttanut, on ihan järkyttävää, siis tappouhkauksia, Valavuori ihmetteli.

Valavuori myös sanoi, että ”ohjelman juontaja, Alma Hätönen, osallistuu omalla Instagram-tilillään tähän naisvihan lietsomiseen ja Aki Mannisen joukkokivitykseen”.

Vaimo puolustaa

Mannisen Rita-vaimo puolustaa vakaasti miestään. Hän on julkaissut asiasta useita kommentteja.

– Kiiltokuvakerho” on termi, jota minäkin oon käyttänyt koko elämäni ihmisistä, jotka juoruaa selän takana, oli ne sitten miehiä tai naisia! Tissit löytyy naiselta (biologinen fakta) ja jos mies puhuu vaimostaan, niin mitä pahaa siinä on, Niemi-Manninen kirjoitti Instagramissa.

Rita Niemi-Manninen on julkaissut Instagram Tarinat -osiossaan myös kaksi videota, joissa hän itkee. Videoiden teksteissä hän avautuu tilanteesta.

– Nyt vaan purkautu tää paha olo… Niin pahalta tuntuu lukea vihaista joukkolynkkausta omasta aviomiehestä, joka kunnioittaa ja arvostaa aina jokaista naista ja ei esim. siedä halveeraavia rivoja vitsejä. ”Kiiltokuvakerho, tyttöjen kerho, tissit…” Ne hän mainitsi ja hänestä on leivottu sovinisti naistenvihaaja. Jos viettäisitte aikaa Akin kanssa, tietäisitte kuinka hieno ja suoraselkäinen ihminen hän on ja kuinka ihailtavasti hän kasvattaa ja suojelee omaa pientä tytärtään.

– Tää maailma on käsittämätön, Niemi-Manninen kirjoitti videoon.

Anteeksipyyntö

Manninen sanoo omissa Instagram Tarinoissaan, että hän kantaa vastuun kohusta, mutta ei hyväksy sitä, että hänen perhettään uhkaillaan.

– Sitä mä en kestä, et mun perhettä ruvetaan uhkailee. Siinä menee semmonen raja. Sit Aki Manninen toimii. Ja joo, musta löytyy sen verran selkää että jos mä oon jotain satuttanu, pahoittanut jonkun mielen, mä olen pahoillani. Pyydän anteeksi, toki. Kyllä mä pystyn siihen, niin kuin teinkin. Mun tarkoitus ei koskaan ole ollut satuttaa ketään, Manninen sanoo videolla.

Alla Akin ja Ritan Instagram-julkaisuja.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT