NYT: Kehotus maskin käyttämisestä johti miehen kuolemaan


Yhdysvalloissa lähellä Buffalon kaupunkia on tapahtunut tiettävästi New Yorkin osavaltion ensimmäinen kuolemantapaus, joka johtui maskin käyttämättä jättämisestä aiheutuneesta kiistasta.

The New York Timesin mukaan 80-vuotias Rocco Sapienza oli baarissa, jossa hän huomasi, että toisella asiakkaalla, Donald Lewinskillä, 65, jolla ei ollut kasvoillaan maskia. Sapienza meni valittamaan asiasta, jolloin Lewinski tönäisi hänet voimakkaasti lattiaan. Viisi päivää myöhemmin Sapienza kuoli.

Lewinski pidätettiin maanantaina syytettynä rikollisesta kuolemantuottamuksesta. Lewinski sanoo olevansa syytön rikokseen, josta hänelle vaaditaan maksimissaan neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Kasvomaskin käyttämättä jättämisestä on kahakoitu Yhdysvalloissa viime keväästä lähtien, ja ainakin yksi riidoista on johtanut kuolemaan. Toukokuussa Michiganissa ammuttiin syyttäjän mukaan kuolettavasti Family Dollar -kaupan vartijaa sen jälkeen, kun hän oli sanonut asiakkaalle, että tämän tyttären olisi pitänyt käyttää maskia kaupan sisällä.

Muissa kahakoissa esimerkiksi kauppojen henkilökunta on joutunut nyrkkitappeluihin asiakkaiden kanssa kasvomaskien takia. myös New Yorkin kaupungin joukkoliikenteen työntekijöiden kimppuun on hyökätty, kun he ovat yrittäneet saada matkustajia noudattamaan maskipakkoa.

Turvavälien noudattamisesta on puolestaan aiheutunut ainakin yksi kuolemantapaus New Yorkissa. Huhtikuussa nainen kuoli sairaalassa, kun hän hoiperteli teho-osastolla ja toinen potilas työnsi hänet lattiaan suututtuaan turvavälin noudattamatta jättämisestä.

Lähde: The New York Times

SUOSITUIMMAT