Pirkka: Ei kannata hötkyillä kesärenkaiden vaihdossa – lue 5 neuvoa


Kesärenkaiden aika on vasta lumien ja yöpakkasten jälkeen. Tässä 5 neuvoa renkaiden vaihtoon turvallisesti:

1. Varaudu huhtikuussa vaihtamaan renkaat

Vuonna 2020 tieliikennelain uudistus muutti auton rengastusmääräyksiä ja talvirenkaiden käyttöaika laajeni marraskuun alusta maaliskuun loppuun asti, mikäli kelit niin vaativat. Huhtikuu alkupuolella voi yleensä harkita vaihtoa, mutta ota kelit huomioon!

2. Tarkasta renkaiden kunto

Kesärenkaiden pääurien syvyyden pitää olla vähintään 1,6 millimetriä lain mukaan. Renkaan vanhetessa kumiseoksen ominaisuudet muuttuvat, jonka takia yli 6 vuotta vanha rengas joutaa vaihtoon. Voit tarkistaa renkaan valmistusajan sen kyljestä löytyvästä DOT-merkinnästä. Nelinumeroisen sarjan kaksi viimeistä numeroa ovat valmistusvuosi.

3. Kun asennat renkaita, niin ole tarkkana

Tarvitset tukevan tunkin ja kunnollisen rengasavaimen renkaiden vaihtamiseen. Pistä käsijarru päälle ja vaihde silmään tai käytä parkkiasentoa automaattivaihteistossa. Tee vaihto tasaisella alustalla. Renkaiden oikean pyörimissuunnan näet nuolesta, joka on merkitty renkaan kylkeen.

4. Ota avuksi ammattilainen

Nykyautoissa vaihtotyö edellyttää tekniikan tuntemusta jonkin verran nimittäin rengaspainevalvontajärjestelmä pitää kalibroida renkaanvaihdon jälkeen. Yksi vaihtoehto on on teettää renkaiden vaihto ammattilaisella, joka tarkistaa renkaiden kunnon sekä tekee asennustyön oikeaoppisesti.

5. Hyvät renkaat ovat oiva henkivakuutus

Markkinoilta löytyy rutkasti erihintaisia renkaita, joista halvimmat voivat olla ääritilanteissa jopa vaarallisia. Renkaat kannattaa siis valita rengastestien kärkikolmikosta. Huomioitavia asioita ovat niiden turvallisuus, rengasmelu ja vaikutus kulutukseen.

Lähde: Pirkka

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT