Poliisi valvoo nyt siviiliautoin – teepä näin niin saat sakot!


Poliisin juhannuksen tehovalvonta on käynnistymässä. Poliisi valvoo juhannusliikenteessä  automaattivalvontalaittein mutta myös normaaleilla poliisipartioautoilla sekä siiviilimallisilla autoilla.

Liikenteessä on nyt siis ennätyksellisen paljon tunnuksettomia eli siviilimallisia poliisiautoja.

Haluatko sakot? Se onnistuu jos olet tyhmä. Poliisin valvonnan pääpaino on nimittäin seuraavien päivien aikana ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä. Myös päihdevalvontaa suoritetaan niin maalla kuin vesillä.

Poliisilla on selkeä ohje: ”Jätä liikenteessä turha kiire pois. Ruuhkaliikenteessä ohittaminen ei kannata, koska ajallisesti säästöä syntyy vähän, mutta vaaratilanteita sitäkin enemmän. Ota siis ruuhkissa rennosti, säädä ajonopeus muun liikenteen mukaiseksi ja pidä turvavälit.”

Rattijuoppoja syynätään tehostetusti

Juhannusaattona ja -päivänä ohjelmassa on myös tehostettua rattijuopumusvalvontaa. Rattijuopumusvalvontaa tehdään myös vesillä.

– Valvonnassa kiinnitetään huomiota kuljettajan ajokykyyn myös sellaisissa tilanteissa, joissa päihtymys selvästi vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn, mutta puhalluskokeen perusteella ei epäillä syyllisyyttä rattijuopumukseen. Tieliikennelain mukaan matkanteko voidaan tällaisissa tapauksissa kieltää tai estää, kunnes kuljettajan elimistössä ei enää ole havaittavaa määrää alkoholia, täsmentää poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

 

SUOSITUIMMAT