Pormestariehdokkuudesta luopunut Kirsi Piha höykytti kokoomusta, Häkkästä ja Orpoa – ”Täysin absurdeja väitteitä”


Helsingin pormestariehdokkuudesta keväällä yllättäen vetäytynyt Kirsi Piha (kok) on julkaissut nettisivuillaan 67-sivuisen Kenen Kokoomus? Rivijäsenen mietteitä -pamfletin, jossa hän suomii kovin sanoin puolueen nykytilaa ja sen johtoa.

Pihan mukaan kokoomus on ”flirttaillut avoimesti perussuomalaisten suuntaan ja puolueen sisällä on käynnissä valtakamppailu” liberaalien ja konservatiivien välillä.

– Politiikassa erityisesti johdolta on odotettava arvojohtamista. Hiljaisuuden kulttuurin muodostuminen vahvistaa aina ääripäitä, ei keskusta. Se syö poliittisen vaikuttamisen pääomaa myös oppositiopolitiikalta.

Piha syyttää puolueen johtoa vastuun välttelystä.

– Nykymaailmassa puoluejohto ei voi jättää keskustelutannerta puolueensa äärilaidoille täytettäväksi, vaan siihen on osallistuttava itse. Koko ajan. Jos se ei sitä tee, puolue näyttäytyy, kuten nyt, julkisesti sekavana kommunikointina, irtiottoina, mauttomina kannanottoina ja lopulta jättää ilmaan kysymyksen, mikä kokoomus itse asiassa on?

”Petteri Orpo näyttää sairastuneen jonkinlaiseen Tukholma-syndroomaan”

Piha pitää kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpoa ”reiluna ja fiksuna kaverina ja maltillisena ja ystävällisenä ihmisenä, jolle ihmisoikeudet ja yhteiskuntarauha ovat tärkeitä asioita”, mutta Pihan mielestä Orpo on valinnut puolueen valtakamppailussa ”neutraaliuden tilanteessa, jossa sitä ei voi tehdä”.

– Kokoomuksen nykytilaa voisi kuvailla myös niin, että oikeistopopulistinen joukko
pitää kokoomuslaista politiikan tekemistä panttivankinaan ja sen sijaan, että puolueen puheenjohtaja johtaisi puolueen ulos panttivankitilanteesta, tämä tuntuu sairastuneen jonkinlaiseen Tukholma-syndroomaan suhteessa kidnappaajiin.

”Täysin absurdeja väitteitä”

Pihan mukaan puolueen sisäisen valtataistelun takana on oikeistopopulistinen ”klikki”, jonka johtohahmoksi hän nimeää kokoomuksen kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen.

Häkkänen ei tunnista kokoomusta eikä itseään Pihan kuvailuista. Hän ei ole lukenut pamflettia, mutta on tietoinen sen sisällöstä.

– Täysin absurdeja väitteitä, joilla ei ole mitään totuuspohjaa. Hän on tahallaan tai tahattomasti tehnyt tulkintoja minusta ilman, että väitteet perustuisivat mihinkään, Häkkänen jyrähtää Uutissuomalaiselle.

– Kaikki, jotka minut tuntevat, tietävät, että en edusta mitään äärilaitaa. Sanoisin olevani maltillinen keskustaoikeistolainen, presidentti Sauli Niinistön linjalla oleva kokoomuslainen, Häkkänen toteaa.

Lähteet: Kirsipiha.fi, Uutissuomalainen

SUOSITUIMMAT