Putouksen suosio romahti – ”Ihan hirveä myötähäpeä”


MTV3:n viihdeohjelmisto on kriisissä.

Kerroimme pari viikkoa sitten Aku Hirviniemen ja Janne Katajan tähdittämistä Game of Games Suomi sekä Olen Julkkis… Päästäkää Minut Pois! -jättituotannoista, jotka floppasivat nolosti. Olen Julkkis… Päästäkää Minut Pois! -sarjan ensimmäinen jakso sai 715 000 katsojaa, mutta viime viikolla luku oli enää 371 000. 

Nyt saman koki Putous, jonka uuden kauden ensimmäinen jakso tavoitti viikko sitten Finnpanelin mukaan yhteensä 1,4 miljoonaa katsojaa ja esityspäivänä keskimäärin 938 000. Toisen jakson luvut olivatkin sitten täysin toista luokkaa, esityspäivänä keskimäärin vain 584 000 katsojaa.

Putouksen katsojalukujen katastrofaalinen romahdus ei tullut yllätyksenä, sillä ensimmäinen jakso sai somessa runsaasti kritiikkiä. Sen ei koettu olevan hauska, eikä suurin osa sketsihahmoistakaan sytyttänyt yleisöä.

Alla joitakin Twitter-kommentteja Putouksen toisesta jaksosta.

– Lienen ymmärtänyt väärin mutta eikös tämä #putous ole viihdeohjelma ja pitäisi jossain vaiheessa naurattaakin🤔 Tunti menty ja taso on luokatonta 🤦‍♂️

– Voi #putous. Voiko enää huonompaa aloitussketsiä olla? Rax piilomainos ja ihan hirveä myötähäpeä. #mtv

Eräs kommentoija havainnollisti mielipiteensä Putouksen alamäestä emojien kautta ja risti sarjan nimensä mukaiseksi.

Ohjelman puolustajat olivat Twitterissä melko vähissä.

– Musta on myös hienoa oppia tuntemaan uusia näyttelijöitä. Harmi, ettei heillä ole liveyleisöä. Arvostan. Minusta ei olisi tuohon. Huumori on vaikea laji, näille annan mahdollisuuden.

SUOSITUIMMAT