Roope Salminen välien tuhoutumisesta äitiinsä Minna Turuseen: ”Mun on isänä vaikea kuvitella sellaista tilannetta”


Viihteen monitoimimies Roope Salminen on aloittanut uuden Kolme käännekohtaa -podcastin, jossa hän haastattelee julkisuuden henkilöitä elämän suuntaa muuttaneista tilanteista.

Salminen täräyttää heti sarjan esittelyjakson alussa olevansa alkoholisti. Kun varsinaisen ensimmäisen jakson vieraana oleva juontaja Veronica Verho kertoo vanhempiensa erosta ollessaan ala-asteella ja miten se hankaloitti hänen elämäänsä, Salminen avautuu vaikeista väleistään biologisen äitinsä näyttelijä Minna Turusen kanssa.

– Mulla on oman biologisen äitini kanssa sellainen tilanne, että meidän välit ei myöskään ole maailman ehkä yksinkertaisimmat, Salminen sanoo.

Salminen ei ole vuosiin ollut tekemisissä Turusen kanssa. Hän sanoo, että ”narratiivi”, jolla Turunen on esittänyt välirikon syyt, ahdistaa häntä suuresti. Salmisen mukaan Turunen on antanut ymmärtää, että hän olisi hylännyt äitinsä.

– Joko hän itse uskoo siihen tai sitten hän vaan sanoo niin ulos päin, että hänen lapsensa on hylännyt hänet, Salminen pohtii.

Salminen sanoo käsitelleensä asiaa terapiassakin.

– Ajattelen, että jos vanhempana ajaa sen vanhemman ja lapsen välisen suhteen sellaiseen tilaan, että se menee rikki, niin kyllä se vastuu sillä vanhemmalla on.

Salminen on aiemmin sanonut, ettei saanut vastausta viimeiseen sähköpostiviestiinsä.

– Mun on ehkä isänä vaikea kuvitella sellaista tilannetta, missä mun lapsi tekisi jotain sellaista, että en pitäisi häneen yhteyttä ja toteisin vaan myöhemmin, että ”lapsi sinä hylkäsit minut”. Se tuntuu vaan tosi, tosi kaukaiselta ajatukselta.

Salminen on asunut lapsesta lähtien isänsä Eppu Salmisen ja tämän ex-puolison Riitta Havukaisen kanssa.

Seiska on julkaissut viime vuosina karuja uutisia Minna Turusen päihde- ja maksuongelmista.

Turunen kertoi oman versionsa muun muassa vuonna 2017, kun hänen avustajana toiminut mies tapasi Salmisen ja antoi tämän lukea lääkärinlausunnot aivovammasta, jonka Turunen sai entisen miesystävänsä väkivallan seurauksena.

– Aluksi Roope ei uskonut, että olen sairas. Hän luuli, että valehtelen. Nähtyään lääkärinlausunnot hän uskoi, mutta katkaisi muutaman viestin jälkeen välit kokonaan, Turunen sanoi Seiskalle.

Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcast on kuunneltavissa Spotifyssa.

Alla yksi Seiskan kansikuvaotsikoista pojan ja biologisen äitinsä vaikeasta suhteesta.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT