Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen juonivat upean maalin, Mikko Rantanen osui Coloradolle – video

NHL:n pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa.

Carolina Hurricanesin ottelu Boston Bruinsia vastaan siirtyi 15 tuntia, joten joukkueet saivat odottamattoman huilitauon ennen ensimmäistä yhteenottoa. Hurricanes pyrki jatkamaan siitä, mihin joukkue jäi New York Rangersia vastaan, eli tarkan puolustuspelin kautta. Boston taas pyrki pitämään kovaa vauhtia yllä. Ajoittain Bruins-hyökkääjät olivat etenkin ykkösketjunsa voimin jatkuvasti ’Canesin’ riesana.

Avausmaalista vastasi Hurricanes, kun Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen järjestivät upeilla syötöillä Joel Edmunsonin maalipaikkaan, josta puolustaja viimeisteli 1-0. Bruins kuitenkin kuittasi johto-osuman 1. erän lopulla ja meni johtoon 2. erässä. Johtomaali aiheutti parranpärinää, sillä hidastuksissa Bostonin hyökkääjä näytti pelanneen kiekkoa kädellään, josta se ajautui Hurricanes-maalivahti Petr Mrazekin hanskan alle. Kiekko kauhottiin pois räpylän alta, ja jatkotilanteesta Boston siirtyi johtoon. Tilanne luonnollisesti haastettiin, maalituomio pysyi silti ja Hurricanes joutui alivoimalle haaston hylkäyksen seurauksena.

Seurannut ylivoima päättyi Bostonin kannalta nolosti, sillä Carolina-hyökkääjä Brock McGinn viimeisteli läpiajosta tasoituksen 2-2:een. Päätöserässä molemmat osuivat kerran ja jatkoajalle lähdettiin lukemista 3-3. Ensimmäisessä jatkoerässä ratkaisua ei tullut, mutta toisessa Bostonin alati vaarallinen ykköskenttä naulasi voittomaalin, jonka viimeisteli veteraanihyökkääjä Patrice Bergeron.

Boston pyrki selvästi horjuttamaan Canesin puolustusta fyysisen pelin kautta ja pelasi kovan sykkeen kautta paljon tilanteita suoraviivaisesti maalia kohti. Tuttuun tapaan myös Brad Marchand ärsytti vastustajia minkä kerkesi, ja oli myös syöttäjänä Bruinsin sekä avaus- että voittomaalissa.

Yläpuolella olevalta videolta näet Hurricanesin hienon avausmaalin, jonka arkkitehteinä toimivat Aho ja Teräväinen.

Yön kierroksella myös Mikko Rantanen pääsi tehopisteiden makuun, sillä suomalaishyökkääjä iski yhden maalin Coloradolle. Rantasen 3-0-maali syntyi Avalanchen tehohetken aikana, sillä joukkue viimeisteli peräti kolmesti alle puolentoista minuutin aikana. Alla video Coloradon kolmesta nopeasta maalista, Rantasen maali kohdan 7:50 jälkeen. Joonas Donskoille merkittiin yksi syöttöpiste 2-0-osumaan, jossa hän paini erityisen vahvasti maalin edustalla.

Yön NHL-tulokset:

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 4-3 ja. (Teuvo Teräväinen CAR 0+1, Sebastian Aho CAR 0+1, Tuukka Rask BOS 25/28 torjuntaa)
Washington Capitals – New York Islanders 2-4
Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 2-1
Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3-0 (Mikko Rantanen COL 1+0, Joonas Donskoi COL 0+1)
St. Louis Blues – Vancouver Canucks 2-5