Seiska: Helena Koivulla huikeat kuukausimenot – Mikko Koivu kuittaa laskut edelleen


Kun NHL-tähti Mikko Koivu, 38, jätti avioerohakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen 2020 helmikuussa, saman teki hänen virolainen vaimonsa Helena Koivu, 34, Minnesotassa Yhdysvalloissa, jossa kolmilapsinen perhe on asunut useita vuosia.

Pari avioitui vuoden 2014 heinäkuussa Turussa salamarakastumisen jälkeen. Helena Koivun mukaan liitto päättyi Mikon pettämiseen. Helena kertoi Seiskalle saaneensa kuulla pettämisestä jo vuonna 2018.

Erosta kehkeytyi varsinainen soppa, sillä pari myös kiistelee, minkä maan lakia erossa pitäisi noudattaa. Mikon mielestä eron tulisi mennä Suomen lakien mukaan, koska liitto solmittiin täällä, mutta Helenan ja yhdysvaltalaisen oikeuden mukaan siinä tulee noudattaa Yhdysvaltojen lakia perheen asuinpaikan perusteella.

Väitöksiä puolin ja toisin

Seiskan mukaan tuomari ihmetteli oikeudenkäynnissä, miksi Mikko sai haasteen niin erikoisella tavalla. Mikon mukaan hän näki sen heti jääkiekko-ottelun päätyttyä siten, että paperinippu pudotettiin jäähallin pelaajatunnelin lattialle ylhäältä kuuluneen haastehuudon kera. Mikon lakimies yritti saada jutulle hylkäystä vääränlaisen menettelytavan takia. Helenan lakimies puolestaan perusteli haasteen erikoista antamistapaa ainoana vaihtoehtona, koska hänen mukaansa Mikko oli vältellyt haasteen vastaanottamista.

Helena myös väitti, että Mikko ”painosti” hänet avioehtoon, joka allekirjoitettiin vain päivää ennen vihkimistä, minkä vuoksi se ei olisi lainvoimainen. Oikeus ei Seiskan mukaan hylännyt Suomessa allekirjoitettua avioehtoa, mutta määräsi Mikon maksamaan jatkossakin Helenan kahden luottokortin kulut kuukausittain. Korttien luottoraja on yhteensä 15 000 dollaria ei noin 12 500 euroa. Helena oli vaatinut Mikolta taloudellista tukea 20 000 dollaria eli noin 16 600 euroa kuukaudessa perustuen ”kotitaloudellisiin kuluihin”, sekä lisäksi 50 000 dollaria asianajokuluihin. Oikeuden mukaan on ”kohtuullista”, että Mikko jatkaa luottokorttien ylläpitoa, mutta oikeuskuluja ei hyväksytty, koska Mikko oli huomauttanut Helenan jo nostaneen 200 000 dollaria yhteiseltä tililtä, minkä tulee myös riittää oikeuskuluihin.

Mikko Koivu on tienannut 16 kautta kestäneen NHL-uransa aikana noin 70 miljoonaa dollaria. Hän päätti yllättäen uransa helmikuussa kesken kauden siirryttyään Minnesotasta Columbus Blue Jacketsiin.

Koivu voitti MM-kultaa Leijonien kapteenina vuonna 2011. Hänellä on myös muun muassa kaksi MM-hopeaa, olympiahopeamitali sekä Suomen mestaruus TPS:n riveissä.

Lähde: Seiska

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT