Seura: Maria Lund kulkee sokeripalat rintsikoissaan – tässä syy


Maria Lund kertoo Seura-lehden haastattelussa sangen erikoisesta tavastaan. Hän nimittäin tunkee usein ennen esiintymistä sokeripaloja rintaliiveihinsä. Syynä on esiintymisjännitys.

– Jännitykseen minua auttaa sokeri. Se tuntuu vähän absurdilta, mutta jostain syystä sillä on rauhoittava vaikutus. Jos ajattelisin järjellä, voisin varmasti myös opetella meditoimaan itseni sellaiseen tilaan, että en tarvitsisi jännitykseen sokeria, Lund selostaa Seuralle.

– En oikein tiedä, miksi sokeri laukaisee minulla jännityksen. Ehkä siinä lähtee jokin hyvän olon hormoni pörräämään ja veri kiertää paremmin – tai sitten se voi olla ihan kuviteltua kaikki. Ehkä sokeri lohduttaa ja antaa turvaa, laulaja jatkaa.

Lund kertoo, ettei hänen välttämättä tarvitse turvautua sokerin syömiseen. Pelkästään tieto siitä, että sokeria on saatavilla, helpottaa jännitystä.

Tähdet, tähdet -ohjelman voittajaksi kruunattu Lund kertoo Seuralle välillä jännittävänsä esiintymistä niin paljon, että hänen polvensa tutisevat. Jännitys ei ole laantunut vuosien varrella, kuulemma pikemminkin päin vastoin.

SUOSITUIMMAT