Siskojen ja Simojen vapaaehtoiset tekivät lähes 900 kauppareissua korona-apuna


Siskojen ja Simojen vapaaehtoiset tekivät lähes 900 kauppareissua Uudellamaalla maalis–elokuussa. Koronaviruspandemian riskiryhmille käynnistettyä kauppa- ja apteekkiapua antoi sata vapaaehtoista, joista moni oli ensi kertaa mukana vapaaehtoistoiminnassa.

Vapaaehtoinen kauppa-apu sai runsaasti kiitosta sujuvuudestaan ja luotettavuudestaan sekä avun saajilta että antajilta:

”Toiminta 10 +. Olen ollut tosi tyytyväinen. Apu tuli tarpeeseen.”

”Sain auttaa täällä, kun en voinut auttaa toisella paikkakunnalla apua tarvitsevaa äitiäni. Jokainen hymy ja lausuttu tai kirjoitettu kiitos oli viime keväänä ihan parhaita asioita.”

Myös Eeli, 91, on tyytyväinen saamaansa apuun.

– Minä laitoin sähköpostia ja siitähän se alkoi. Kaikki kävi kuin kellon tarkkuudella, Eeli kertoo.

Avun pyytäminen tuntemattomilta ei tuntunut Eelistä pahalta.

– Ei minkäänlaisia muita tunteita ollut kuin hyvä mieli siitä, kun niin mukavasti sai apua.

Ensimmäisestä vapaaehtoisen tekemästä kauppareissusta Eelillä on mukavia muistoja.

– Jompi kumpi niistä naisista sanoi, että ei heillä ole näin selvää kauppalistaa koskaan ollut kun mulla oli kun mä olin tulostanut sen, Eeli hymyilee.

Siskot ja Simot käynnisti vapaaehtoisen, maksuttoman kauppa-avun maaliskuussa ensimmäisenä Uudellamaalla. Yhteisö välitti vapaaehtoista kauppa-apua Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Sipoossa ja Kirkkonummella. Porvoossa Siskot ja Simot välitti vapaaehtoisia SPR:n järjestämään kauppa-apuun.

Kauppa-apu on päättynyt, koska sen kysyntä on vähentynyt merkittävästi, eikä kaupassakäynnin välttämiseen kohdistu sellaisia suosituksia kuin keväällä, kun avun välittäminen aloitettiin.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT