Sointu Borg julkaisi yhteiskuvia rakkaansa kanssa ja avautui parisuhteista: ”Kontrollointi ei ole rakkautta”


Diili-voittaja ja yrittäjä Sointu Borg, 30, teki Instagram-tililleen parisuhteisiin liittyvän postauksen, jossa pureutui henkiseen vapauteen. Sointu kertoi myös kannustavasta kumppanistaan räppäri Tomi Solosesta, 38.

”Kontrollointi ei ole rakkautta, ei myöskään omistushalu.

En puhu nyt seksistä, vaan henkisestä vapaudesta.

Moni piilottaa kumppaninsa jatkuvan rajoittamisen näennäisen huolenpidon ja rakkauden taakse. Oikeasti kyse on pelkästä vallankäytöstä. Itsekkäästä oman mukavuustilan ylläpitämisestä, jossa toinen halutaan pitää staattisessa tilassa, ikään kuin nukkena hyllyllä.

Rajat suhteessa saattavat kadota huomaamatta. Voit alkaa huomaamattasi roolittaa vastapuolta. Tarkoitan roolittamisella sitä, että kajoat kumppanisi identiteettiin ja minäkuvaan hyvin rajoittavalla ja haitallisella tavalla. Samalla tuhoat toisen mahdollisuuden kehitykseen ja kasvuun.

”Et sinä tuollaisesta tykkää”, ”ethän sinä tuollaista osaa”, ”ei tuo ole sinun tyyppistäsi”, ”minä kuule tunnen sinut paremmin kun sinä itse”. Alat huomaamattasi sanella toiselle, kuka hän on ja mihin hänen potentiaalinsa yltää. Et anna toiselle tilaa olla yksilö, sinusta erillinen toimija, joka talsii omaa polkuaan, kasvaa, muuttuu ja kehittyy jatkuvasti.

Rakastan Tomissa eniten sitä, että oon saanu meidän suhteen aikana etsiä itseäni ja kaivaa esiin omaa ammatillista potentiaaliani. Kasvu, ympäristön kasvava huomio ja muutos eivät ole olleet toiselle uhka. Oon helvetisti itsevarmempi Sointu, kun vaikka viitisen vuotta sitten. Oon muuttunu näiden vuosien aikana. Jos en ois saanu tilaa kasvaa, en ois saavuttanut mitään näistä tän hetkisistä ”meriiteistäni”.

Saan toteuttaa itteeni ja elää rohkeesti, ilman syyllistämistä tai roolittamista. Toinen jopa haluaa, että saavutan itsenäisesti ja omatoimisesti hienoja asioita.

”Mä uskon suhun” ja ”sä pystyt siihen” on seksikkäimpiä lauseita, mitä toiselle voi laukoa. Muistakaa se.

Ja te, keiden kumppanit suoraan tai epäsuorasti sanelevat teille keitä te olette, mistä teihin on ja ei ole, tai muuten vetää teitä jatkuvasti alas, niin pistäkää vaihtoon. Elämä on liian lyhyt. Jokaisen pahin kriitikko asuu valmiiksi oman pään sisällä, sellaista ei tarvi vierelle ruokkimaan omaa riittämättömyyttä. (Disclaimer: asiallinen kritiikki on asia erikseen).

Semmosta. Sun kaa on kiva elää Tomi. Kiitos, kun kannustat.”

Katso alta tai Instagramista postaus, josta löytyy kaksi yhteiskuvaa Soinnusta ja Tomista. Toisen otoksen näet klikkaamalla julkaisun päällä olevaa nuolta.

SUOSITUIMMAT