Sunrise Avenue jättää jäähyväiset uudella versiolla jättihitistään Forever Yours – kuuntele täältä


Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin kuuluva Sunrise Avenue ilmoitti joulukuussa 2019 lopettavansa uransa 17 vuoden jälkeen.

Pandemian vuoksi venyneellä jäähyväiskiertueella parhaillaan olevalta yhtyeeltä saatiin tänään viimeinen julkaisu, joka on uudelleenversiointi yhtyeen jättihitistä ”Forever Yours”. Alkuperäinen kappale on yksi yhtyeen rakastetuimmista klassikoista, joka on myynyt monessa maassa kultaa tai platinaa. Kuuntele yläpuolelta kappaleen uusi versio.

– Kun Sunrise Avenue -dokumentin tekijät kysyivät olisiko minulla vielä jokin julkaisematon ässä hihassa, en voinut vastustaa kiusausta, vaikka olinkin jo ilmoittanut ettei Sunrise Avenue enää julkaise mitään uutta. Vaikka Sunrise Avenuen musiikki onkin keventynyt vuosien saatossa, on yhtye alunperin rock-bändi, ja on mahtavaa että yhtyeen viimeisimmäksi julkaisuksi jää yksi suurimmista hiteistä tällaisena energisenä versiona. Olen tuosta kappaleesta ja tästä versiosta erityisen ylpeä. Biisin nimi on tatuoitu mun käsivarteen. Syystä, yhtyeen keulahahmo Samu Haber kommentoi uutta versiota.

Sunrise Avenue julkaisi debyyttialbuminsa On the Way to Wonderland vuonna 2006 ja nousi yhdeksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista rock-bändeistä. Viisi studioalbumia ja yhden kokoelmalevyn julkaissut yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 2,5 miljoonaa albumia. Viimeisellä levyllään Heartbreak Century yhtye nousi suoraan Saksan albumilistan ykköseksi ja myi kultaa. 

Samu Haberin luotsaama Sunrise Avenue tunnetaan parhaiten hiteistään ”Hollywood Hills”, ”Forever Yours”, ”Fairytale Gone Bad”, ”I Help You Hate Me” ja ”Heartbreak Century”. Bändi on saavuttanut urallaan kymmeniä kulta- ja platinalevyjä ja suoratoistopalveluissa sen biisejä on kuunneltu yhteensä yli 770 miljoonaa kertaa.

Yhtye on huomioitu lukuisia kertoja sekä kotimaisilla että kansainvälisillä musiikkialan palkinnoilla. Haber on myös hurmannut katsojia The Voice of Germany -tv-ohjelman tähtivalmentajana Saksassa sekä Suomessa Vain elämää -sarjassa tulkiten muiden suomalaisartistien kappaleita. Sunrise Avenue jätti jäähyväiset suomalaisyleisölle heinäkuun alussa esiintyessään kahtena peräkkäisenä iltana Olympiastadionilla. Yhtyeen matka ja viimeinen kiertue päättyy 18. syyskuuta Düsseldorfiin.

SUOSITUIMMAT