Suomalaisyrittäjällä meni kuppi nurin – lähetti kansanedustajalle 500 000 euron laskun


Kansanedustaja Anna Kontula on julkaissut nettisivuillaan avoimen kirjeen. Siinä hän vastaa Kortesjärvellä toimivalle yrittäjälle, joka on lähettänyt Kontulalle puolen miljoonan laskun. Tarkalleen ottaen summa on 496 018 euroa ja 60 senttiä päälle.

Kyseisen yrittäjän firma kantaa nimeä JPF-Nosto Oy ja se on toiminut turvealalla. Yrittäjällä on mennyt kuppi nurin turpeen tuotannon alasajon vuoksi, ja hän on keksinyt sangen omaperäisen keinon mielipiteensä julkituomiseen. Laskun perusteeksi on kerrottu ”turvetuotantokoneet ja tuotannon alasajo”.

Sittemmin yrittäjä on lähettänyt Vasemmistoliiton kansanedustaja Kontulalle kaksi muistutuslaskua ja nyt jo haastemieskin on ottanut yhteyttä.

Kontula kuittaa pitkässä kirjoituksessaan laskun aiheettomaksi, mutta tuntuu kuitenkin suhtautuvan tempaukseen pilke silmäkulmassa.

– Haluan kiittää teitä poliittisen työni korkeasta arvostuksesta. Rehellisyyden nimissä en tosin voi ottaa osalleni aivan kaikkea kunniaa turvetuotannon alasajosta, sillä se ei ole yksinään tai edes suurimmaksi osaksi minun ansiotani… Kyllä, haastemiehen kautta tullut viesti kiistatta saa poliitikon huomion. Tällaista kekseliäisyyttä Suomen poliittinen kulttuuri kaipaisi enemmänkin. Jatka vaan samaan malliin.

Alla kuva laskusta.

SUOSITUIMMAT