Suomen tulokuningas poisti nimensä listalta – tulot lähes 66 miljoonaa euroa!


Verottaja julkaisi tänään suomalaisten verotiedot.

Tänä vuonna yli 100 000 tienanneet henkilöt ovat voineet ensimmäistä kertaa pyytää verottajaa poistamaan nimensä medialle toimitettavalta Suomen suurituloisimpien listalta. Heidänkin tiedot kuitenkin löytyvät nimihaulla.

Valtakunnan todellinen tulokuningas löytyi medialle toimitetun listan ulkopuolelta. Hän on suursijoittaja Ilkka Brotherus, joka tienasi Talouselämän mukaan viime vuonna pääomatuloja peräti 65 827 797 euroa. Brotheruksen yhteenlasketut ansio- ja pääomatulot olivat 65,9 miljoonaa euroa, mikä on yli tuplasti enemmän kuin verottajan toimittaman listan suurituloisimmalla Petri Järvilehdolla, jonka ansiot olivat viime vuonna 30 548 917 euroa.

Kauppalehden mukaan Ilkka Brotheruksen tuloihin vaikutti urheiluvälineyhtiö Amer Sportsin myynti Kiinaan 4,6 miljardilla eurolla. Brotherus oli Amer Sportsin suurin yksityinen omistaja. Hän on myös siivousvälineyhtiö Sinituotteen omistaja-yrittäjä.

Petri Järvilehto on peliyhtiö Seriously Entertainmentin perustaja ja luova johtaja. Muun muassa Best Fiends -pelisarjasta tunnettu yhtiö myytiin viime vuonna arviolta 230–350 miljoonalla eurolla israelilaiselle Playtika-peliyhtiölle.

Taloussanomien mukaan Suomen kolmanneksi eniten viime vuonna tienannut henkilö on hammaslääketieteen laitteita valmistavan Planmecan omistaja Heikki Kyöstilä, joka oli myös salannut nimensä julkiselta listalta. Hänen tulonsa olivat 21 526 451 euroa.

Neljänneksi eniten viime vuonna tienannut suomalainen on elektromekaanisia lukkoja valmistavan iLoqin osaomistaja ja yrittäjä Jorma Takanen, jonka tulot olivat yhteensä 17 284 794 euroa. Hänen nimensä oli julkisella listalla.

Eniten tienanneiden julkisella listalla ovat myös peliyhtiö Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen 14 956 146 euron kokonaistuloilla sekä saman yhtiön toinen perustaja ja entinen luova johtaja Mikko Kodisoja, jonka tulot olivat 12 957 931 euroa.

Kymmenen suurituloisimman joukossa on myös eniten tienannut nainen, Rafaela Seppälä, joka poisti nimensä julkiselta listalta. Hänen tulonsa olivat 11 544 977 euroa.

Verottajan mukaan noin 70 000 vähintään 100 000 euroa tienanneen henkilön joukosta noin 4 600 pyysi poistamaan nimensä medialle annetusta listasta.

Lähteet: Talouselämä, Kauppalehti, Taloussanomat

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT

Salkkarit-tähti meni naimisiin! Katso kuva persoonallisesta häätyylistä Seiskan kuvalinkistä

Seiskan kuvaaja on ollut todistamassa, kun Salatuista elämistä tunnetuksi tullut Petteri Paavola on astellut tuoreen vaimonsa kanssa kirkosta ulos.

Seiska: Piritasta eronnut Niklas Hagman löysi uuden rakkaan!

Seiska tietää kertoa, että entinen jääkiekkoilija Niklas Hagman on löytänyt elämäänsä uuden rakkauden. Hänen on nähty lomailevan Kreikassa näyttävän vaaleaverikön kanssa. Kaksikko...

Seiska: Sabina Särkän ja aviomiehen julkinen toiminta hämmästyttää

Seiska kertoo saaneensa jo pidemmän aikaa vihjeitä, että Sabina Särkän avioliitto olisi ajautunut jonkinlaiseen kriisiin. Miss Suomen perintöprinsessana...

Saija Tuupanen joutui hakeutumaan hoitoon – ainakin yksi keikka peruttu

Saija Tuupanen kertoo Instagramissa sairastuneensa. - Voi änkeröinen! Ääni katosi ja täällä matkataan lääkäriin, suosikkilaulaja selostaa.

Seiska: Vesa-Matti Loirin, 77, terveydentila romahti – joutui sairaalahoitoon

Koko kansan tuntema näyttelijä ja muusikko Vesa-Matti Loiri, 77, on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoi Seiskalle rakastetun viihdetaiteilijan lähipiiri.

Seiska: Vesa-Matti Loirin terveysongelmat pahenivat tragedian myötä

Kerroimme aiemmin tällä viikolla Seiskan uutisoinnin pohjalta, että Vesa-Matti Loiri, 77, on joutunut sairaalahoitoon. Viihteen monitaituri on kärsinyt...

Mika Salo esitteli tyttöystävänsä – poseeraavat yhdessä hääjuhlassa

Formula 1 -kisoissa nykyisin tuomarina sekä tv-lähetyksissä kommentaattorina toimiva entinen F1-kuljettaja Mika Salo, 55, oli viime keväänä lehtiotsikoissa hämmentävien naissuhteidensa takia.

Seiska: Stefan Thermanilta meni koti alta

Seiska uutisoi, että kohuliikemies Stefan Therman on joutunut muuttamaan pois asunnostaan Helsingin kantakaupungin arvokorttelista. Seiskan mukaan Thermanin naapurit saivat...

Vappu Pimiä miehelleen: ”Se oli sen sormuksen loppu”

Tanssii Tähtien Kanssa -juontaja Vappu Pimiä lomaili äskettäin miehensä Teemun kanssa kotimaassa. Pimiä kuvaili matkaa aikuisten "pussailulomaksi" ilman lapsia.

Seiska paljasti salaloman! Vaihtoiko Erika Vikman Dannyn goottirokkariin?

Erika Vikman, 29, ja The 69 Eyes -yhtyeen laulaja "Jyrki 69" Linnakivi, 53, nähdään syksyllä Vain elämää -sarjan uudella kaudella, joka kuvattiin...