Syyte: Cheek joutui törkeän petoksen kohteeksi – rikoshyöty ”useita satoja tuhansia euroja”


Rap-artisti Cheekinä tunnetuksi tullut Jare Tiihonen, 39, on Iltalehden mukaan saattanut vireille yhtiönsä Liiga Music Oy:n kautta Helsingin käräjäoikeuteen törkeän petostapauksen ystävänsä rakennus- ja saneerausyritystä vastaan.

Kun Tiihosen artistiura päättyi vuonna 2018, hän alkoi sijoittaa rahojaan muun muassa kiinteistöihin. Hän kertoi hiljattain Helsingin Sanomille rakennuttaneensa kolme omakotitaloa Espoon Westendiin ja viisi ullakkohuoneistoa Helsingin Punavuoreen. Hän myös omistaa kokonaisen kerrostalon Lahdessa.

Vireille tuodut syytteet liittyvät Punavuoren ullakkohuoneistoihin, jotka rakennettiin vuonna 2019.

Iltalehden mukaan syytettynä oleva Tiihosen ystävä on saanut rakennusprojektista rikoshyötynä useita satoja tuhansia euroja. Mies on nähty kutsuvieraana Tiihosen yksityisjuhlissa ja hänet myös yhdistetty ”missikilpailuista tuttuun kaunottareen”.

Seiskalle on vahvistettu, että syytetty mies on toiminut ullakkoprojektin rakennuttajana ja on saanut itselleen yhden viidestä ullakolle rakennetusta luksusasunnosta. Tiihonen omisti asunnoista kolme.

Seiskan mukaan Tiihonen ”tyrmistyi tajutessaan, että rakennusprojektissa oli laskutusepäselvyyksiä”. Poliisi alkoi tutkia tapausta, jonka jälkeen se eteni syyttäjälle.

Tiihonen voi Seiskan mukaan menettää ullakkoprojektista jopa miljoona euroa.

Jos epäilty tuomitaan törkeästä petoksesta, hän voi saada jopa ehdottoman vankeustuomion.

Lähteet: Iltalehti, Seiska

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT