Tältä näytti Seinäjoen Ideaparkissa Convoy Finlandin lähtöpaikalla – kuva


Viime aikoina päätään ulkomailla nostanut ns. Convoy-liike on pyrkinyt tukkimaan kaupunkien liikennettä ajoneuvoilla, varsinkin kuorma-autoilla ja rekoilla.

Tänään perjantaina 4.2. Helsingissä kello 18 alkavaksi suunniteltuun Convoy Finland 2022 -mielenosoitukseen on houkuteltu somessa mukaan eri puolilta Suomea kaikenlaisia ajoneuvoja, myös rekkoja. Mielenosoituksen tavoitteena on sulkea Helsingin keskustan liikenne. Liike on ilmoittanut sulun purkamisen ehdoiksi, että koronarajoitukset lopetetaan, polttoaineveroa leikataan 50 % ja hallitus eroaa.

Poliisin mukaan mielenosoitusilmoitus on tehty Kansalaistorilla järjestettävästä tapahtumasta ja tapahtuman ajankohdaksi on ilmoitettu perjantai 4.2. klo 18-22 ja lauantaista keskiviikkoon 5.-9.2. klo 10-22.

Poliisi on ilmoittanut varautuvansa pysäyttämään keskustan rajoitusalueelle pyrkivän raskaan liikenteen ja varoittaa, että tapahtuma voi aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingin keskustassa.

– Tapahtumaan saapuvien on hyvä tiedostaa, että liikenteen häiritseminen voi johtaa erilaisiin rikosseuraamuksiin, ylikomisario Jarmo Heinonen muistuttaa.

Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä Helsingin keskusta-alueella perjantai-illasta eteenpäin, kunnes mielenosoitus on päättynyt.

Useat autoletkat lähtivät perjantaiaamuna eri puolilta Suomea kohti Helsinkiä.

Seinäjoella mielenosoittajia oli sosiaalisessa mediassa pyydetty kerääntymään Seinäjoen Ideaparkin pysäköintipaikalle, josta oli lähtö klo 10. Eräs Halloota.comin lukija sattui paikalle juuri silloin. Lukijan mukaan parkkipaikalla oli tuolloin melko rauhallista. Hän havaitsi noin 15 mielenosoitukseen osallistuvaa autoa ja saman verran ”pällistelijäautoja”. Lopulta parikymmentä minuuttia myöhemmin 20 auton letka lähti hitaasti liikkeelle kohti Jalastuulen kokoontumispaikkaa, johdossaan yksi pakettiauto ja yksi pickup. Muut olivat henkilöautoja.

Alla lukijan ottama kuva Seinäjoen Ideaparkin pysäköintialueelta, johon mielenosoituksen osallistujat kokoontuivat lähtöä varten.

Seinäjoen Ideaparkista lähti kohti Helsinkiä 20 autoa osoittamaan mieltään. Lukijan ottama kuva.

Karttakuva: Google Maps

SUOSITUIMMAT