Tänään mitataan Naisleijonien menestysmahdollisuudet olympialaisissa


Olympialaisten avajaisviikonloppuna nähtiin komeita suomalaissuorituksia, kun Kerttu Niskanen hätyytteli lauantaina mitalia yhdistelmähiihdon neljännellä sijallaan, ja sunnuntaina Kertun veli Iivo Niskanen nappasi olympiapronssia.

Naisjääkiekossa oli avausviikolla vaikeampaa. Valmentaja- ja maalivahtikohujen häiritsemä Naisleijonat hävisi USA:lle (2-5) ja Kanadalle (1-11). Naisten menestysmahdollisuudet mitataan kuitenkin toden teolla vasta tänään, kun vastaan asettuu Sveitsi. Ottelusta saadaan hyvää osviittaa siihen, onko joukkue odotetussa pronssikunnossa.

Maailman parhaaksi naismaalivahdiksi arvioidun Noora Rädyn kisoista pois jättänyt päävalmentaja Pasi Mustonen ilmoitti yllättäen ennen Kanada-ottelua palaavansa välittömästi takaisin Suomeen perheessä tapahtuneen vakavan sairaustapauksen vuoksi, jolloin hänen tehtävänsä otti normaalisti hyökkääjiä peluuttava apuvalmentaja Juuso Toivola.

Toivola vaihtoi Kanada-ottelussa 40 ensimmäistä minuuttia pelanneen maalivahti Meeri Räisäsen viimeisiksi 20 minuutiksi Anni Keisalaan, mutta se ei juurikaan vaikuttanut lopputulokseen. Tänään Sveitsiä vastaan aloittaa Keisala ja Räisänen on varalla.

Ottelu alkaa discovery+-palvelussa ja TV5:llä klo 15.10, ennakkostudio jo klo 14.30.

Pekingin talviolympialaisten jääkiekko-ottelut ovat nähtävissä yksinoikeudella vain TV5:llä ja discovery+-palvelussa.

SUOSITUIMMAT