Tänään televisiossa – tällaisissa tilanteissa poliisikin itkee


Tänään 15.2. televisiossa nähtävä Poliisit-sarjan 500. erikoisjakso syventyy poliisityön ääripäiden tunteisiin.

Tänään esitettävässä poikkeuksellisen tunteellisessa erikoisjaksossa palataan ajassa taaksepäin, ja esitellään sarjan aikaisemmilla kausilla olleita poliiseja ja partioita.

Jokainen poliisi on työssään nähnyt asioita, joita kenenkään ei pitäisi joutua näkemään ja joutunut menemään tilanteisiin, mihin kenenkään ei pitäisi joutua menemään.

– On lyöty vasaralla, on heitetty vasaralla, on tullut turpaan, on ammuttu kohti, on tullut iskuja ja osumia, vaikka ja mihin, vanhempi konstaapeli Timo Härkönen kertaa.

Erikoisjaksossa syvennytään kaikkein mieleenpainuvimpien tehtävien kautta poliisin kokemiin ääripäiden tunteisiin. Katukuvassa poliisien pokka pitää, vaikka virkapuvun alla kuohuu. Mutta mitä tapahtuu, kun maijan tai kuulusteluhuoneen ovi sulkeutuu? Missä tilanteessa poliisit itkevät? Milloin poliisin pokka pettää? Miltä tuntuu poliisin näkökulmasta turvattomuus, hämmennys, suru, kiitollisuus tai ylpeys?

– Jokainen poliisi tuntee sen pelon jossain vaiheessa. Viimeistään keikan jälkeen, kun tilanne on niin sanotusti rauennut, vanhempi konstaapeli Anders Södermann sanoo.

Poliisit on yksi Suomen pitkäaikaisimmista dokumentaarisista seurantasarjoista. Suomalaiset ovat saaneet seurata poliisin työtä ohjelman kautta vuodesta 2009 alkaen. Tänä aikana sarjan keskiössä on ollut 98 poliisia eri puolilta Suomea. Edellisellä kaudella ohjelma tavoitti lähes kolme miljoonaa katsojaa.

Poliisit, 500. jakso tänään Nelosella klo 20.00.

SUOSITUIMMAT