Teemu Selänne vastaa murskakritiikkiin: ”Täysin virheellistä tietoa”


Kerroimme aiemmin Teemu Selänteen julkaisemasta videomateriaalista, joka johti Oikeutta eläimille -järjestön kannanottoon. Videot oli kuvattu tapahtumassa, jossa taistelukoirat esittelivät taitojaan. Eräässä videossa näkyi, kuinka mies kaatui koiran päälle ja eläin irrotettiin miehestä.

– Viime vuonna toimme julkisuuteen suojelukoiraharjiotuksissa tapahtuvan väkivallan koiria kohtaan. Ikävä nähdä, että Teemu Selänne promoaa instassa tällaista toimintaa, järjestön Twitter-julkaisussa muun muassa todetaan.

Voit lukea aiemman juttumme täältä.

Nyt Selänne on vastannut saamaansa kritiikkiin.

– Pikku selvennys sulle: Ihan tiedoksi vaan että, tämä koirademonstraatio, mistä puhut, on minun ja minun kaverini hyväntekeväisyysgolfturnauksesta, josta varat menevät sotakoirien ja poliisikoirien uran jälkeiseen elämään, Selänne selostaa.

Hän kertoo aloittaneensa neljä vuotta sitten pelastusprojektin. Varoja koirien hyväksi on kuulemma saatu kerättyä jo 700 000 dollaria. Autettavat koirat on kotoutettu Afganistanista ja Irakista.

– Näistä koirista usea on löytänyt jo uuden kodin, mutta ne jotka eivät löydä tai eivät sopeudu perhe-elämään, elävät loppuelämän hienoissa olosuhteissa, Selänne toteaa.

– Se, että yrität kertoa, että minä promoon väkivaltaista koirien käsittelyä, on täysin virheellistä tietoa, jääkiekkolegenga kiteyttää kantansa.

SUOSITUIMMAT