Turun hautausmaalla alkaa päivystää pappi


Seurakunnat haluavat Turussa vastata korona-ajan yksinäisyyden kärjistämään hätähuutoon. Hautausmaalla on tavattavissa kesän ajan hautausmaapappi pääsääntöisesti keskiviikosta perjantaihin.

– Juuri hautausmaalla käyvillä ihmisillä voi olla erityinen tarve keskustelulle papin kanssa. Pitkä poikkeusaika ilman tavanomaisia kontakteja on lisännyt kaipausta tähän. Haluamme tarjota mahdollisuuden kiireettömälle keskustelulle papin kanssa, perustelee Henrikinseurakunnan kirkkoherra Pauliina Uhinki-Suominen.

Ensimmäisen kesän pestiä hoitaa Peter Eriksson. Hänet tunnistaa hautausmaalla papin tunnuksista eli sokerinpalasta tai valkoisesta kauluksesta mustassa paidassa.

– Ihmisiä mietityttää ja puhututtaa koko ihmiselämän kokemusten kirjo. Toivoisin, ettei kohtaamieni ihmisten tarvitse miettiä, tohtiiko pastoria nyt tällaisella asialla vaivata. Kyllä tohtii. Kanssani voi tulla keskustelemaan iloista ja huolista ja myös tavallisesta arjesta, Eriksson muotoilee.

Hän on tavattavissa Turun hautausmaalla 2.6.-27.8.2021 keskiviikosta perjantaihin klo 12-16. Hautausmaapapin kanssa voi sopia myös tapaamisen puhelimitse 040 3417167 tai sähköpostitse [email protected].

Helsingin seurakunnissa vastaavaa toimintaa on järjestetty vuodesta 2018 alkaen.

SUOSITUIMMAT