U20 MM-kisat: Suomi – Kanada -otteluraportti, pudotuspeliparit selvillä

Leijonalaumalla riitti kiireitä Kanadaa vastaan alkusarjan päätöskamppailussa. Erityisesti vaahteralehtien raju karvauspeli oli myrkkyä suomalaisille.

Myös tilastot kuvaavat erittäin hyvin ottelun painopisteen sijaintia, sillä ensimmäiseen 25 minuuttiin suomalaiset saivat vaivaisen yhden laukauksen Kanadan maalia kohti. Yhtä Anton Lundellin ketjun hyvää vaihtoa ja Ville Petmanin tolppalaukausta lukuun ottamatta ilonaiheet olivat vähissä. Kanadan avausmaali syntyi liiallisen riskinoton jälkeen, kun vastaan tullut Eemil Viro ryntäsi hyökkäyssiniviivalle irtokiekon perään ja Kanada karkasi 3-1-ylivoimahyökkäykseen, josta Dylan Cozens viimeisteli 1-0.

Kenties näkyvin leijonajoukkueen pelaaja oli Ville Heinola, joka rakensi muutaman tilanteen hyökkäyspäässä kevyen luistelunsa kautta. Tosin toisen erän viime sekunneilla Heinola pyllähti ahterilleen oman maalin edessä, kiekon jäädessä kanadalaishyökkääjälle. Tästä ei takaiskua syntynyt, mutta tilanne oli silti jo 3-0 Kanadalle. Molemmat toisen erän maalit rakentuivat pitkien hyökkäysten kautta, joissa suomalaisviisikko väsytettiin tyystin omalla alueellaan.

Kolmannessa erässä Leijonat sai pientä toivonkipinää, kun kanadalaishyökkääjän ottamasta hyökkäyspään jäähystä saadun ylivoiman aikana Brad Lambert kiskaisi terävällä rannevedolla b-pisteen kaarelta lukemat 3-1:een. Maalin syöttivät Topi Niemelä ja Juuso Pärssinen. Loppulukemat 4-1 syntyivät Kanadan osuttua Suomen tyhjään maaliin reilu minuutti ennen ottelun loppua.

Eniten huolenaihetta tuli Ville Heinolan mahdollisen loukkaantumisen myötä, sillä hän blokkasi laukauksen kolmannessa erässä ja ilmeestä näki, että kiekko osui kipeästi suomalaispakin käteen. Vaihdon jälkeen Heinolaa ei nähty enää kentällä.

Leijonien maalivahti Kari Piiroinen palkittiin ansaitusti Suomen parhaana pelaajana. Torjuntoja hänelle kertyi 36 kappaletta.

Yleisellä tasolla kiitosta voidaan jakaa ainakin alivoimapelille, sillä viidestä yrityksestä huolimatta Kanada ei onnistunut kertaakaan ylivoimalla.

Alkusarjan päättymisen myötä tässä ovat pudotuspeliparit ja puolivälierien aikataulut: