UEFA Super Cup käynnistää jalkapallon eurocup-syksyn – Simo Valakari täydentää C Moren tv-tiimiä


Euroopan arvostetuimpien jalkapallon seurajoukkuesarjojen, UEFA:n Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan, kaikki ottelut nähdään tulevallakin kaudella suorana C Morella, jonka asiantuntijakattausta täydentää myös valmentajana meritoitunut Simo Valakari.

Vakuuttavan vierailun C Moren jalkapallostudiossa jo elokuussa tehnyt Simo Valakari tuo mukanaan vahvaa näkemystä pelaajan sekä viime vuosilta erityisesti valmentajan näkövinkkelistä. Valakari liittyy vakioasiantuntijoiden rivistöön, uuden studioisännän Petri Pasasen tiimiin.

– Hienoa päästä mukaan C Moren joukkueeseen! Jo elokuussa nähtiin upeita pelejä, jotka tarjoilivat jalkapalloa parhaimmillaan: joukkuetaktisia yksityiskohtia, mielettömiä henkilökohtaisia suorituksia, draamaa, iloa ja kyyneleitä. Peetun ja muun studiotiimin kanssa haluamme välittää tulevalla kaudella katsojille mielenkiintoisen ja selkeän analyysin ottelusta ja sen ratkaisseista tekijöistä. Näin valmentajana odotan innolla alkavaa eurofutiskautta, uusien pelillisten trendien näkemistä ja niistä keskustelua, hehkuttaa Valakari.

Maajoukkueen vakiokokoonpanoon 1990- ja 2000-lukujen taitteessa kuulunut Valakari teki myös kansainvälistä pelaajauraa mm. Englannin ja Skotlannin Valioliigoissa, sekä MLS-liigan Dallasissa.

Pelaajauransa jälkeen Valakari on meritoitunut valmentajana. Vuoden valmentajaksi kauden 2015 päätteeksi valittu Valakari saattoi SJK:n suomalaisten eliittijoukkueiden joukkoon ja lopulta kaudella 2015 seuran ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Sittemmin Valakari on nauttinut myös kansainvälistä arvostusta norjalaisen Tromsan päävalmentajana kausilla 2017–2020.

C Moren jalkapallon asiantuntijatiimi kaudella 2020/21 koostuu äärimmäisen osaavasta nipusta entisiä kansainvälisen tason huippupelaajia, jotka ovat omien peliuriensa jälkeen ansioituneet myös valmennuspuolella. Petri Pasasen johdolla otteluiden käänteitä puivat Valakarin ohella Mikael Forssell, Antti Niemi, Mika Väyrynen ja Sami Hyypiä.

Pääselostajina kuullaan Suomen pidetyimmäksi selostajaksi nousua tehneen Tuomas Virkkusen lisäksi edellisiltä kausilta tuttuja ääniä. Tiimissä jatkavat Kim Kallström, Tero Karhu, Lauri Kottonen ja Niki Juusela. C More selostaa kaikki Mestarien liigan ottelut suomeksi, ja vahvan selostusjoukkueen täydentävät Julius Sorjonen sekä Teppo Laaksonen.

UEFA Super Cup antaa eurocupeille lähtölaukauksen

Mestarien liigan tuore voittaja Bayern München saa perinteisessä UEFA Super Cupissa, syyskuun 24. päivä, vastaansa Eurooppa-liigan voittajan Sevillan. Ennakkostudio käynnistyy C Morella klo 21.00 ja Subilla klo 21.30. Ottelu alkaa klo 22.00.

Poikkeusolojen takia sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan kausi 2019/20 paketoitiin hektisten viikkojen päätteeksi vasta elokuussa, ja tauko on huippujoukkueilla huomattavasti tavallista lyhyempi. Erityisen Super Cupista tänä syksynä tekee myös se, että UEFA sallii Budapestin Puskás Arenalle 20 000 katsojaa. Yleisö pääsee stadionille näin ollen ensi kertaa UEFA:n alaisissa otteluissa sitten maaliskuun.

Syyskuussa C Morella seurataan myös Mestarien liigan karsintakierrosten viimeisiä pudotuspelejä 22.–23. ja 29.–30. syyskuuta. Mestarien liigan lohkovaihe puolestaan käynnistyy 20.10. Eurooppa-liigan ottelut C Morella alkavat suoraan lohkovaiheesta lokakuun 22. päivä. 

– Kausien välille ei jäänyt montaa viikkoa, mutta entisestään monipuolistunut tiimimme on jo valmiina välittämään, värittämään ja valottamaan kaikki tärkeimmät tapahtumat ja tarinat näiden upeiden liigojen tapahtumista. Petri Pasanen saa uuteen rooliinsa lähes lentävän lähdön. Hänet on marinoitu stadioneiden ja studioiden isoissa valoissa, joten Peetusta huokuu valmius päästä ottamaan uusi rooli haltuunsa, MTV:n jalkapallotuottaja Minna Korkka maalailee.

– Viimeisten kausien aikana Mestarien liigassa on koettu dramaattisia käänteitä toisensa jälkeen. Mestarien liigan asema kuningaslajin huipputuotteena on vankistunut entisestään. Tässä kilpailussa jokainen ilta on erityinen!, summaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

UEFA C Morella syyskuussa

24.9. klo 21.00 UEFA Super Cup, Bayern München – Sevilla, lähetys myös Subilla klo 21.30 alkaen
29.9. klo 21.45 UEFA Champions League Play-off, 2. osaottelut
30.9. klo 21.45 UEFA Champions League Play-off, 2. osaottelut

Lähde ja kuva: C More

SUOSITUIMMAT