Uusi varikkohuhu: Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen saamassa potkut?


Formula 1:n varikkohuhut pyörivät jälleen villeinä.

Kesä on Formula 1 -piireissä ns. ”silly season” -aikaa, kun varikkohuhut käyvät kuumina siitä, kuka ajaa missäkin tallissa seuraavalla kaudella.

Seitsemänkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ja Mercedes julkistivat viikonloppuna Itävallan kisassa kahden vuoden jatkosopimuksen, mutta Hamiltonin tallikaverin Valtteri Bottaksen jatkosopimuksesta ei ole tietoa.

Varikkohuhujen mukaan jo kahden viikon päästä Englannin Silvesrtonen osakilpailussa julkistettaisiin, että Bottaksen korvaisi ensi kaudella Williamsilla häikäisevän nopeasti kolme kautta ajanut Mercedes-kasvatti George Russell. Russell tuurasi viime vuonna Sakhirin osakilpailussa Hamiltonia. Russell hävisi vain niukasti paalupaikan Bottakselle ja oli kisassa ajamassa jopa ylivoimaiseen voittoon, mutta joutui taipumaan Bottakselle varikolla tapahtuneen tallin renkaanvaihtosähläyksen takia. Jo tuolloin alkoivat huhut, että Bottas menettäisi paikkansa Russellille jo tänä vuonna, mutta suomalainen sai jo viidennen kerran yhden vuoden sopimuksen.

Bottas Räikkösen tilalle?

Varikkohuhujen mukaan Bottaksen aika Mercedes-kuskina olisi kuitenkin nyt tulossa päätökseen ja että Russel tulisi hänen tilalleen. Jos näin kävisi, Bottaksella ei näyttäisi olevan moniakaan mahdollisuuksia ensi kaudelle, sillä suurin osa paikoista on jo täytetty. Yleisimmän arvion mukaan hän palaisi takaisin Williamsille, mutta nyt on noussut esille varsin villi uusi huhu.

Kokenut F1-toimittaja Dieter Rencken arvioi Racefans-sivustolla, että yksi kaukainen mahdollisuus olisi, että Bottas veisi McLarenilla alisuorittaneen Daniel Ricciardon paikan, vaikka australialaisella on jo sopimus ensi kaudelle. Renckenin mukaan tämä olisi kuitenkin hyvin epätodennäköistä ja hän ”ennustaa”, että Bottas olisi menossa Alfa Romeolle, jossa ajavat nyt Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

Kummallakaan Alfa Romeo -kuskilla ei ole vielä sopimusta ensi vuodelle, mutta Rencken kertoo saaneensa tallin sisältä vihjauksia, etteivät Räikkösen suoritukset olisi olleet hänelle maksettujen rahasummien arvoisia. Räikkönen on suuri menoerä Alfa Romeolle, sillä hänen kerrotaan saavan myös prosenttiosuuden tallin sponsorituloista. Räikkönen ja Giovinazzi ovat molemmat saalistaneet yhden pisteen MM-taulukossa, mutta Räikkönen on hävinnyt Giovinazzille aika-ajoissa 2-7.

Renckenin varikolta saamien tietojen mukaan Räikkösen tilalle oltaisiin nyt värväämässä joko Valtteri Bottasta tai Alfa Romeon nykyistä varakuljettajaa ja Ferrarin kuljettaja-akatemian kasvattia Callum Ilottia.

Rencken huomauttaa, että Bottaksella on hyvät suhteet Alfa Romeon tallipäällikköön Frederic Vasseuriin. Hän voitti vuonna 2011 GP3-sarjan mestaruuden ART-tallissa, jossa Vasseur toimi tallipäällikkönä. Rencken myös muistuttaa, että Vasseurin pitkäaikainen ystävä, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, lupasi jo vuonna 2019 harkitessaan Esteban Oconia Bottaksen tilalle, että suomalainen olisi siinä tapauksessa saanut ”pehmeän laskeutumisen”.

Formula 1 -osakilpailuja voi seurata suorina lähetyksinä C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa.

Kuva: C More

SUOSITUIMMAT