Uusia Muumi-kirjoja tulossa useita kymmeniä – alkuperäiskuvituksella!


Muumit valloittavat pian kirjamarkkinat useilla kymmenillä uusilla julkaisuilla.

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee tammikuussa 2021 ensimmäisen Muumi-kirjansa alkuperäisellä Tove Janssonin kuvituksella. Suomalaisen kirjailijan kirjoittamia Muumi-kirjoja sekä Muumi-teemaisia puuhakirjoja ja muistikirjoja ilmestyy tulevien vuosien aikana Otavalta useita kymmeniä.

Kirjat ovat osa lukemiseen ja kirjoittamiseen innoittavaa monivuotista kansainvälistä konseptia Reading, Writing and the Moomins. Moomin Charactersin lisäksi muita projektin yhteistyökumppaneita ovat Unicef, Suomen Punainen Risti ja Svenska folkskolans vänner ry.

– Me Moomin Charactersilla uskomme siihen, että kieli ja tarinankerronta tekevät meistä ihmisistä erityisiä. Ne tuovat elämäämme iloa ja auttavat meitä ymmärtämään sekä itseämme että toisiamme paremmin. Tämän hankkeen tavoitteena on sytyttää lukemisen ja kirjoittamisen kipinä kaikenikäisissä ihmisissä, kertoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

– Olemme todella iloisia siitä, että saimme kumppaniksemme tähän hankkeeseen Suomen suurimman kirjankustannusalan toimijan Otavan, Kråkström jatkaa.

– Otavassa ymmärretään Tove Janssonin arvomaailmaa ja osataan luoda uusia, lasta kunnioittavia tarinoita Tove Janssonin alkuperäisen kuvituksen pohjalta. Tämä on ensimmäinen kerta kun tarinat luodaan Toven kuvituksista ammentaen näin uniikilla tavalla.

– Kunnioitamme suomalaisen kirjailijan kirjoittamissa uusissa tarinoissa Muumi-filosofiaa ja Tove Janssonin vahvaa, alkuperäistä kuvitusta, kertoo Otavan lasten- ja nuortenkirjojen kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio.

– Tarinoihin kiedotaan tärkeitä teemoja kuten ystävyys, rohkeus ja itsensä hyväksyminen. Eli juuri niitä asioita, jotka olivat tärkeitä Tove Janssonille, Toiskallio jatkaa.

– Maukkaat sanat ja oivaltavat kirjainten rytmit luovat hetkiä ja tunnelmia, joista avautuu kokonainen Muumien väkevä ja hauska maailma, Toiskallio tiivistää.

Uusi Muumien tuoteperhe tulee sisältämään Muumi-kirjoja kaikenikäisille lukijoille ja osa tuotteista tulee olemaan saatavilla myös ääni- ja e-kirjamuodossa.

Kuva: © Moomin Characters™

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT