Uutuuskirja: Kaija Koo joi itsensä kaatokänniin Linnan juhlissa ja puri Antti Tuiskua


Tällä viikolla ilmestyi Jouni K. Kemppaisen kirjoittama elämäkerta Kaija Koo – taipumaton. Kirjassa kerrotaan muun muassa huvittava tapahtumaketju lavakuningattaren vuoden 2006 itsenäisyyspäivästä.

Kaija oli saanut haaveilemansa kutsun Linnan juhliin. Takana oli huonosti nukuttu yö ja syömättömyys, jotka johtivat siihen, että kuuluisa linnan booli teki laulajalle tepposet.

– Hän hymyili kymmenissä ryhmäkuvissa Tuiskun, rockmuusikko Ville Valon ja koomikko Krisse Salmisen kanssa. Kaija ei nähnyt Linnan kuuluisaa ruokapöytää kuin vilaukselta. He kulkivat haastattelusta toiseen, ja joka kulmassa hänelle tarjottiin boolia. Jossain välissä Tuisku onnistui nappamaan pöydästä pari pientä makeaa herkkupalaa. Mutta se oli ainoa ruoka, mitä Kaija koko päivänä söi, elämäkerrassa selostetaan.

Kaija oli lopulta ollut niin humalassa, että hän oli hoiperrellut. Laulajakollega Maarit Hurmerinta oli saanut äidillisen jämäkästi naisen lähtemään juhlista. Antti Tuisku oli lähtenyt saattajaksi ja matka oli jatkunut miehen managerin kotiin jatkoille.

– Hän ei olisi millään halunnut lopettaa riehakasta tanssimistaan. Jossain vaiheessa hän puraisikin leikillään Tuiskua. Lopulta hänet pakotettiin juomaan lasikaupalla vettä, jotta hän tulisi tolkkuihinsa. Viimein se onnistui, ja Kaija saatiin sullottua taksiin, kirjassa kerrotaan illan surkuhupaisasta päätöksestä.

SUOSITUIMMAT