Uutuuskirja: Martina Aitolehti petti Esko Eerikäistä kahdesti – ”Hän ei ollut helppo persoona”


Nykyisin hyvinvointiyrittäjänä toimiva kohukaunotar Martina Aitolehti, 40, kertoo värikkäistä elämänvaiheistaan Hippo Taatilan kirjoittamassa uutuuskirjassa Martina – taistelija (WSOY).

Aitolehti nousi julkisuuteen vuonna 2007 Miss Hawaiian Tropicina ja Alexei Eremenko juniorin salarakkaana. Aitolehti kertoo kirjassa ihailleensa, miten ovelasti kihloissa oleva Eremenko pyöritti salasuhdetta. Hän sanoo, ettei häntä tuolloin haitannut olla salarakas, sillä ”kielletty hedelmä” houkutteli.

Suhteen päättymisen jälkeen Aitolehti tapasi Scandinavian Hunks -tanssija Esko Eerikäisen, josta seurasi salamarakastuminen.

Kirjassa ruoditaan moneen eroon päätynyttä myrskyisää suhdetta Eerikäisen kanssa, myös tämän näkökulmasta.

Kirjan mukaan pari meni naimisiin maistraatissa vain kolmen kuukauden seurustelun jälkeen, kun Eerikäinen kosi Aitolehteä ”puoliksi vitsillä”.

– Oisinko ollut Kemissä tai Oulussa keikalla Hunksien kanssa, kun yhden pitkän puhelun päätteeksi heitin Marulle puoliksi vitsillä, että mitäs jos mentäis naimisiin. Maru kuitenkin siihen, että joo, totta hitossa me mennään. Kysyin, että ootsä tosissasi ja Maru nauroi, että oon, oon, Eerikäinen kertoo kirjassa.

Varsinaista hääjuhlaa piti viettää kesällä ja kaikki oli valmista kirkkoa sekä vieraita myöten, mutta juuri ennen juhlaa Aitolehti perui häät. Eerikäinen päätti pitää juhlavieraille yökerhossa erojuhlat, joihin myös Aitolehti myöhemmin saapui. Välit saatiin korjattua ja elokuulle saatiin varattua kirkko uudelleen.

Räiskyvä ja intohimoinen suhde oli koko kansan nähtävillä kahdessakin tosi-tv-sarjassa, joista ensimmäisessä, Martina & Esko: Vauvakuumetta, seurattiin Aitolehden raskautta ja Victoria– tyttären syntymää. Toisessa sarjassa, Martina & Esko: Isku Kolumbiaan, Victoriaa esiteltiin isovanhemmilleen Eerikäinen synnyinmaassa Kolumbiassa. Ohjelmista ei jäänyt epäselväksi, miten intensiivistä pariskunnan kanssakäyminen oli toisiaan kohtaan.

– Me puhuttiin toisillemme tosi rumasti. Sellaista ihan alatyylistä kielenkäyttöä, huudettiin ja nälvittiin. Muistan yhdenkin automatkan Helsingistä Kokkolaan, kun mä vaan huusin ja raivosin Eskolle koko matkan. Ei siinä ollut mitään järkeä. Ja sitten keikan jälkeen soitin ja oltiin molemmat ihan että moi kulta, Aitolehti kertoo kirjassa.

Pari erosi tämän tästä, mutta palasi aina uudelleen yhteen.

– Rakkautta ja intohimoa annosteltiin liekehtivällä lapiolla, mutta erimielisyyksien tullen paukkuivat ovet ja kaikuivat rappukäytävät. Neljältä karjuttiin kasvot punaisina, kuudelta tasoiteltiin hengitystä ja vaihdettiin nenäpusuja kainalokkain, kirjassa kuvaillaan.

Eerikäisen mukaan Aitolehden piirteet, joihin hän aluksi rakastui, koituivat myöhemmin taakaksi.

– Mä rakastuin Martinaan niin isosti juuri siksi, että hän ei ollut helppo persoona. Mä olin sellaisessa pisteessä elämässäni, että mä kaipasin nimenomaan haasteita parisuhteelta. Mitä tahansa muuta kuin harmaata, puolikuollutta elämää. Jos mun näkökulmasta jälkikäteen miettii, niin just ne piirteet, mihin mä Martinassa ihastuin, muodostui sitten pidemmällä aikavälillä ongelmaksi, Eerikäinen sanoo kirjassa.

Aitolehti jäi kiinni kahdesti Eerikäisen pettämisestä

Eerikäinen kertoo saaneensa Aitolehden kiinni pettämisestä jo vuosi ensitapaamisen jälkeen. Kyseessä oli Basic Element -yhtyeen Peter Thelenius. Aitolehti kiisti kaiken ja sanoi heidän olevan vain ystäviä, minkä Eerikäinen uskoi, mutta myöhemmin pettäminen vahvistui.

Aitolehti kertoo kipuilleensa tuolloin ”tosi isosti” ja ymmärtäneensä vasta myöhemmin etsineensä tuolloin tietämättään ”jonkinlaista hätäuloskäyntiä suhteestani Eskoon”.

– Meille tapahtui liian paljon liian nopeasti ja Peter oli salaihastus, ehkä jonkinlainen väylä tilanteesta pois, Aitolehti pohtii kirjassa.

Riidat jatkuivat ja muuttuivat yhä rajummiksi. Eerikäinen kertoo, että parilla oli ”ihan loppuun asti valtavasti intohimoa”, mutta molempien impulsiivisuus teki suhteesta ”mahdottoman raskaan”.

– Vaikka illalla saatettiin mennä tosi rakastuneina nukkumaan, ei koskaan voinut tietää, millainen seuraava aamu olisi tai oltaisiinko enää viikon päästä yhteydessä, Eerikäinen muistelee kirjassa.

Lopullinen niitti avioliitolle oli Aitolehden toinen pettäminen, kun hänellä oli salasuhde kiinteistöbisnesperijä Stefan Thermanin kanssa. Aitolehti jätti Eerikäisen ja pian haettiin yhdessä avioeroa. Vuonna 2012 syntyi Aitolehden ja Thermanin yhteinen tytär Isabella.

Aitolehti seurustelee nykyisin tanskalaisen seurapiirijulkkis Jesper Backerin kanssa.

Alla kuva Eerikäisestä Hunks-aikoinaan.

SUOSITUIMMAT