Valtteri Bottas paljasti saaneensa Mercedekseltä varman tiedon Sebastian Vettelistä


Mercedeksen F1-tallissa vuodesta 2017 lähtien ajanut Valtteri Bottas joutui hurjaan huhumyllyyn, kun nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ilmoitti toukokuun alkupuolella, ettei jatka Ferrarin riveissä ensi vuonna. Vettel hävisi viime kaudella sensaatiomaiselle Ferrari-tulokkaalle Charles LeClercille niin aika-ajoissa kuin pisteissäkin.

F1-tuolileikki käynnistyi välittömästi ja kuskimarkkinoilla tehtiin nopeita liikkeitä. Carlos Sainz teki kaksivuotisen sopimuksen Ferrarin kanssa. Hänen tilalleen McLarenille siirtyy Renaultilta Daniel Ricciardo monivuotisella sopimuksella.

Vettelin jatkosta on spekuloitu paljon ja monet ovat istuttaneet häntä Mercedekselle muodostamaan markkinointiarvoltaan ennennäkemättömän kuljettajakaksikon kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kanssa. Mercedes ei ole virallisesti kieltänyt eikä vahvistanut mahdollista Vettelin värväämistä, mutta tallipäällikkö Toto Wolff on kehunut saksalaiskuskia suuresti ja sanonut, että häntä ei voi jättää huomiotta kuskivalintoja tehtäessä. Wolff lisäsi, että tallin prioriteettinä tällä hetkellä ovat nykyiset kuljettajat, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Joidenkin arvostettujen F1-toimittajien ”varmojen tietojen” mukaan Bottaksen korvaisi ensi kaudella toinen kuljettaja, vahvimpina ehdokkaina Mercedeksen kuskiakatemiaan kuuluva George Russell ja Toto Wolffin suojatti Esteban Ocon. Eräiden lähteiden mukaan Bottaksen taustajoukot olisivat myös jo käyneet tunnusteluja Red Bullille ja Renaultille.

Bottas ei ole kommentoinut huhuja, mutta antoi lopultakin Sky Sportsille videohaastattelun, jossa hän kertoi ensimmäistä kertaa tilanteestaan Mercedeksellä.

– Se on sama juttu joka vuosi. Minulla on aina ollut yhden vuoden sopimus. Tilanne on sama tälläkin kaudella.

– Mielestäni on aika hauskaa, että vaikka kaudesta ei ole vielä ajettu yhtäkään kisaa, niin paikalleni istutetaan jo muita kuskeja. Olen saanut siitä muutamat hyvät naurut.

Bottas totesi ettei koe asiasta paineita, koska hänellä on selkeänä mielessään oma tavoite tälle kaudelle ja että asioilla on yleensä tapana järjestyä. Hän ei sano kokevansa huhuista minkäänlaista stressiä.

Entinen F1-kuski Johnny Herbert kysyi haastattelussa Bottakselta, oliko hän yllättynyt Vettelin lähdöstä Ferrarilta. Bottas sanoi kuulleensa joistakin kipinöistä Vettelin ja Charles LeClercin välillä.

– Ne voivat olla hyväksikin, mutta en tiedä halusiko hän lähteä itse vai halusiko joku hänen lähtevän. Vaikea sanoa. Jokainen tekee omat päätöksensä, enkä edes tiedä, haluaako hän jatkaa F1:ssä vai ei. Ei minulla ole siihen enempää sanottavaa.

Herbert kysyi seuraavaksi, menevätkö Bottaksen ihon alle sinnikkäät huhut, että joku on tulossa hänen tilalleen, koska häntä itseään ne aikoinaan häiritsivät.

– Eivät mene. Olemme olleet koko ajan rehellisiä tiimin kesken sopimustilanteestani ja sain hyvin suoran viestin, että he eivät harkitse Vetteliä, joten sanoin että selvä, ei huolta siis.

Vettelin tilanne herättää edelleen kohuja F1-maailmassa. Esimerkiksi saksalainen Express kirjoittaa Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotton muuttaneen aiempaa Ferrarin lausuntoa Vettelin ja tallin teiden eroamisesta. Binotton mukaan Vettel oli heidän valintansa seuraavallekin kaudelle, mutta koronavirus muutti kaiken, koska tallien täytyy leikata budjettejaan ja uudet säännöt astuvat voimaan vasta 2022. Binotton mukaan Vettel oli liian kallispalkkainen uuteen tilanteeseen. Vettel on aiemmin sanonut, että välirikossa ei ollut kyse rahasta, mutta Binotton mukaan kyse siis olikin juuri siitä.

Express uutisoi, että ”Vettel haluaa paljastaa totuuden Spielbergissä”. Vetteliä on nimittäin pyydetty Red Bullin ServusTV:n Talk im Hangar7 -ohjelman haastatteluun ja Expressin mukaan Binotto pelkää nyt, että Vettel kertoo ohjelmassa hyvin erilaisen version sopimuksen päättymisen taustoista. Express meni jopa niin pitkälle, että Binotton kuvaan nenän paikalle lisättiin Pinokkion nenä merkiksi valehtelusta. Express aprikoi myös, antaako Ferrari Vettelille edes lupaa mennä ohjelman haastatteluun.

Vuoden 2020 F1-kaudelle on toistaiseksi vahvistettu kahdeksan kilpailua Eurooppaan. Kausi alkaa heinäkuun alussa Itävallassa kahdella kilpailulla, jotka ajetaan peräkkäisinä viikonloppuina. Kaukomaiden kisojen aikatauluista päätetään myöhemmin.

Lähteet: Sky Sports, Express

Kuva: Instagram

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT