Vantaalainen perhe joutui uskomattomaan tilanteeseen: Ensin hävisivät vaatteet, sitten auto!


Itä-Uudenmaan poliisi tutkii hyvin poikkeuksellista rikoskokonaisuutta.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Vantaan Kivistössä asuvan perheen asuntoon tunkeutui lauantaina 20. tammikuuta tuntematon henkilö.

– Rivitaloasuntoon oli tunkeuduttu varhain aamulla perheen ollessa vielä nukkumassa. Varkaan matkaan oli lähtenyt perheen omaisuutta muun muassa vaatteita sekä auton avaimet. Avaimilla oli anastettu pihalta perheen henkilöauto, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Lylykangas.

Perheen isä oli huomannut auton katoamisen ollessaan lähdössä viemään lastaan harrastuksiin. Tämän jälkeen hän oli tajunnut, että auton avain oli viety sisätiloista. Isä soitti hätäkeskukseen.

– Poliisin partio ei vielä ehtinyt kohteeseen, kun samasta osoitteesta tuli toinen ilmoitus, että asuntoon oli tunkeutunut tuntematon mies, joka oli uhkaillut perheen jäseniä väkivallalla. Mies oli anastanut perheen omaisuutta ja poistunut paikalta. Tässä vaiheessa tehtävälle liittyi lisää poliisin partioita, Lylykangas kertoo.

Poliisit tavoittivat pian lähistöltä tuntomerkkeihin sopivan miehen. Tämän hallusta löytyi perheeltä anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Epäillyn seurassa oli nainen, jonka osuutta tapahtuneeseen selvitetään.

Epäilty mies vangittiin tiistaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä törkeään varkauteen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, ryöstöön sekä törkeään kotirauhan rikkomiseen.

SUOSITUIMMAT