Varoitus! Suomalaisnaiselta huijattu 150 000 euroa Facebookissa!


Lukuisilta suomalaisilta on viime viikkojen aikana onnistuttu huijaamaan rahaa Facebookin välityksellä. Järkyttävin kohtalo on poliisin tietojen mukaan Pohjois-Savossa asuvalla naisella. Hän menetti huijareille yli 150 000 euroa.

Huijauksissa uhri on saanut Facebook-messengerissa viestin, joka on näyttänyt tulevan hänen Facebook-kaveriltaan. Todellisuudessa viestin on lähettänyt huijari, joka on aiemmin kaapannut uhrin kaverin Facebook-tilin.

Huijari on ensin pyytänyt uhrilta puhelinnumeroa kilpailua varten. Pian tämän jälkeen hän on ilmoittanut, että he ovat saaneet voiton. 

Tämän jälkeen uhrilta on kysytty tilinumeroa sekä verkkopankkitunnuksia, jotta voittorahat saadaan siirrettyä uhrin tilille. Todellisuudessa huijari tyhjentää uhrin pankkitilin heti pankkitunnukset saatuaan.

– Muista että omia pankkitunnuksia ei tule antaa kenellekään sosiaalisessa mediassa tai niiden keskustelukanavissa. Aina, jos sinulta kysytään pankkitunnuksia sosiaalisessa mediassa, puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviestillä, niin asialla on mitä todennäköisimmin huijari, poliisi muistuttaa kansalaisia.

Mikäli saat Facebook-kaveriltasi epäilyksiä herättävän viestin, ota häneen yhteyttä jollakin muulla keinolla ja varmista hänen olevan Messenger-viestin takana. Voit vaikkapa soittaa tai lähettää perinteisen tekstiviestin.

SUOSITUIMMAT