Verottaja muistuttaa: Hyödynnä tämä 1 400 euron tilapäinen lisävähennys


Nousseiden polttoainekulujen lievennykseksi saa tilapäistä veroapua työmatkoille, kunhan sen muistaa ilmoittaa verottajalle.

Verottaja on korottanut tilapäisesti asunnon ja työpaikan välisten matkojen matkakuluvähennyksiä vuodelle 2022. Vähennyksen saa jo tälle vuodelle tekemällä itselleen uuden verokortin aikaisintaan heinäkuussa.

Viime vuonna matkakuluvähennyksen maksimimäärä oli 7 000 euroa, mutta tänä vuonna se on tilapäisesti 1 400 euroa enemmän eli 8 4000 euroa. Omavastuu on edelleen 750 euroa.

– Verokortille nämä parannetut vähennykset voi ilmoittaa aikaisintaan heinäkuussa, mutta alkusyksystäkin ehtii hyvin. Kun on tehnyt uuden verokortin, vähennykset vaikuttavat siihen, kuinka paljon maksaa palkastaan veroja loppuvuonna, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Päivi Ylitalo.

Myös oman auton käytön kilometrivähennyksiä korotetaan tilapäisesti viisi senttiä viime vuodesta. Oman auton käytön mukainen vähennys on tälle vuodelle 0,30 euroa per kilometri ja käyttöetuauton vähennys on 0,24 euroa per kilometri.

Viimeinen hetki ilmoittaa tämän vuoden kodin ja työpaikan väliset matkakulut on keväällä 2023 täydentämällä esitäytettyä veroilmoitusta.

SUOSITUIMMAT