Virtuaalinen Logitech McLaren G Challenge alkoi – kuka tahansa voi osallistua, parhaat pääsevät Lontooseen ja Las Vegasiin!


Virtuaaliset Logitech McLaren G Challenge -ajokisat alkavat heinäkuun alussa.

Oheislaitevalmistaja Logitech sekä kilpaurheilu- ja superautoistaan tunnettu McLaren käynnistävät tänään 1. heinäkuuta virtuaalisen Logitech McLaren G Challenge 2021 -ajokisan, johon kuka tahansa voi osallistua. Kisaan voi päästä mukaan myös villillä kortilla lokakuussa 2021 paikallisesti Suomessa järjestettävän myymäläkisan kautta. Tarkemmat tiedot julkaistaan alkusyksyllä.

Neljäs vuosittainen Logitech McLaren Challenge -ajokisa kutsuu yhteen niin amatöörikuljettajat kuin moottoriurheiluharrastajatkin. Tämän vuoden virtuaalisissa ajokisoissa on roppakaupalla uudistuksia ja uusia haasteita. Kilpailu on jaettu kolmeen eri lohkoon, joita ovat avoin luokka, vakioluokka ja urheiluautojen luokka. Vuoden 2021 kisat ajetaan iRacing– ja Assetto Corsa Competizione -peleillä. Kisojen loppuhuipennus koetaan 15. helmikuuta 2022 Las Vegasissa, Yhdysvalloissa.

Jokainen kolmen lohkon voittajista saa palkinnoksi neljän päivän maksetun matkan Lontooseen. Matkan ohjelmaan kuuluu tutustumiskierros McLarenin teknologiakeskukseen ja kansainvälisen kisakuljettaja Lando Norriksen ajovalmennus. Lisäksi voittaja saa VIP-kokemuksen Formula 1 British Grand Prix 2022 -kisoissa.

Uudistunutta kisavuotta juhlistetaan myös Logitech G:n ja McLarenin isännöimällä Pro-Am-kisatapahtumalla 7. heinäkuuta. Siellä monipuoliset julkkikset muodostavat kaksi eri tiimiä ja kisaavat keskenään vakioluokassa ja avoimen luokan ajoissa. Tiimien kapteeneina ja valmentajina toimivat amerikkalaiskuljettaja William Byron ja McLarenin Formula 1 -kuljettaja Lando Norris. Julkkiskuljettajina mukana ovat rap-laulaja ja säveltäjä A$AP Ferg, Arrow McLaren SP -kuljettaja Felix Rosenqvist, amerikkalainen kilpa-ajaja ja NASCAR-reportteri Parker Kligerman sekä brasilialainen Indianapolis 500 -mestari Tony Kanaan.

– Viimevuotisten G Challenge -kisojen menestyksestä on pitkälti kiittäminen moottoriurheilun vankkumattomia faneja, kommentoi G Challenge -kisoista vastaava Logitech G:n kisajohtaja Jim Hoey.

– Tänä vuonna mukana on uusia kisamuotoja, useampi mestaruustitteli ja kuukausittain ajettavat kisat, jotka taatusti viehättävät lajin faneja ympäri maailman.

McLaren Racing -tiimin lisensoinnista ja e-urheilutoiminnasta vastaava johtaja Lindsey Eckhouse on samoilla linjoilla.

– McLaren Racing pyrki viihdyttämään moottoriurheilun faneja McLaren G Challenge -kisoilla, mutta varsin pian opimme, että yhteistyömme Logitech G:n kanssa kantoi hedelmää oletettua paremmin alan kasvaessa valtavaa vauhtia, Eckhouse toteaa.

– G Challenge -kisat ovat ihan omassa luokassaan ja tarjoavat mahdollisuuden monen tasoisille kuljettajille kisata ammattilaisten lailla. Odotamme innolla uutta ja hauskaa kisakautta.

Jokaisen kisalohkon kolme parasta saavat maksetun kisamatkan kilpailujen loppuhuipennukseen ja sen mestaruuskisoihin. Finaaliajot ajetaan viikonlopun aikana, jolloin on luvassa huikea määrä erilaisia juhlatapahtumia ja kiehtovia aktiviteetteja. Näitä ovat muun muassa mahdollisuus koeajaa eksoottisia urheiluautoja, tavata oikeita ammattilaiskuljettajia ja julkkiksia sekä voittaa McLaren Racing VIP -tapahtuman huippupalkinto.

Logitech G Challenge -verkkokisojen lähtölaskenta on alkanut ja kilpailujen verkkokarsintoihin voi rekisteröityä osoitteessa www.logitechgchallenge.com.

SUOSITUIMMAT