Yle: Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta


Yle on saanut selville, että Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta. Esitutkinta kohdistuu Sinnemäen tekemiin poikkeamislupapäätöksiin Meilahden huvila-alueeseen liittyen.

– Asia on tullut käsittelyyn meilahtelaisten naapurien toimesta. Minua on kuultu asiasta viime syksynä. Silloin asian oli tarkoitus ratketa vuodenvaihteeseen mennessä. Varsinaista ratkaisua ei kuitenkaan siinä vaiheessa tullut, eikä minuun ole oltu yhteydessä enää tämän vuoden puolella tästä asiasta, Sinnemäki selostaa Ylelle.

Ylen tietojen mukaan naapureissa herätti närää se, että poikkeuslupia myönnettiin Sinnemäelle tutun näyttelijän paritaloprojektiin liittyen.

Yle on tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Markku Silénin. Hän epäilee asian etenevän syyteharkintaan. Sinnemäki puolestaan kertoo informoineensa esitutkinnasta Helsingin vihreitä ennen kuin hänet asetettiin Helsingin pormestariehdokkaaksi. Hän kiistää syyllistyneensä asiassa virkarikokseen.

SUOSITUIMMAT