Yle: Näin suuret korvaukset Anneli Auer voi saada


Kerroimme aiemmin Iltalehden uutisoinnin pohjalta, että Anneli Auer ja ex-miesystävänsä hakevat korkeimmalta oikeudelta purkua tuomioon, jonka he saivat seksuaalirikoksista vuonna 2013. Perusteena on se, että Auerin lapset ovat kertoneet, että väitteet eivät pitäneet paikkansa ja he valehtelivat äitiään vastaan.

Yle on haastatellut kohauttavan käänteen tiimoilta rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasta Itä-Suomen yliopistosta.

– Jos tuomio todetaan vääräksi, ei tämä ole kunniaksi Suomen oikeushistoriassa, ottaen vielä huomioon pitkään kestäneet murhaoikeudenkäynnit ja tutkimuksen ongelmat, Toivanen toteaa Ylelle viitaten Auerin aviomiehen Jukka S. Lahden henkirikokseen.

Auer tuomittiin seksuaalirikoksista aikoinaan 7,5 vuoden vankeuteen, josta hän joutui istumaan osan. Entinen miesystävä sai 10 vuoden tuomion.

Auerin on mahdollista hakea korvausta valtionkonttorilta suoritetusta vankeusrangaistuksesta, jos tuomio puretaan. Tolvanen arvioi, että kolmen vuoden tuomiosta voisi tulla korvausta noin 400 000 euroa.

SUOSITUIMMAT