Ylläkselle kolmen miljoonan euron investoinnit


Ylläkselle investoidaan suuresti tulevana kesänä.

Sport Resort Ylläs kertoo investoivansa kesällä noin kolme miljoona euroa rinnetoimintojen kehittämiseen.

Yhteen Ylläksen päärinteistä, Gondolirinteeseen, rakennetaan täysautomaattinen lumetusjärjestelmä ja LED-rinnevalaistus. Investoinnilla aiotaan hyödyntää rinnekapasiteettia laajemmin jo kauden alkupuolelta lähtien. Lumetusjärjestelmän ansiosta Gondolirinne saadaan asiakaskäyttöön noin kaksi kuukautta nykyistä aikaisemmin. Uuden lumetusjärjestelmän ansiosta lumetusteho nousee noin 35 prosenttia aiempaan verrattuna. Automaattinen lumetusjärjestelmä on nykyistä järjestelmää energiatehokkaampi ja säästää vettä sekä sähköä.

Yhtenä osana investointeja hankitaan tulevalle kaudelle myös uusi hybridirinnekone Pisten Bully 600E+. Uusi rinnekone on markkinoiden vähäpäästöisin ja hiljaisin sekä aiempia malleja ympäristöystävällisempi. Hybridirinnekone vähentää polttoainekulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia tavalliseen rinnekoneeseen verrattuna.

Sport Resort Ylläs on siirtynyt 100 % uusiutuvan energian käyttäjäksi 1.1.2021. Näillä hankinnoilla ja toimilla pyritään minimoimaan toiminnasta syntyvää hiilijalanjälkeä.   Hankkeeseen on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston tukea.

SUOSITUIMMAT