10 Faktaa PlayStationin uudesta jättisatsauksesta – tällainen on viisi vuotta hartaasti odotettu Horizon Forbidden West


Pelikansa on odottanut PlayStationille yksinoikeudella julkaistavaa Horizon Forbidden West -peliä kuin kuuta nousevaa.

Lopultakin viiden vuoden odotus palkitaan, kun tämä trailereidne perusteella erittäin hienolta näyttävä peli julkaistaan perjantaina 18.2., mutta katsotaanpa ennen sitä 10 mielenkiintoista faktaa supersuositun Horizon Zero Dawn -pelin jatko-osasta.

1. Horizon Forbidden West ilmestyy lähes tismalleen viisi vuotta sarjan ensimmäisen pelin, Horizon Zero Dawnin jälkeen. Se julkaistiin 28. helmikuuta 2017.

2. Pelisarjaan kuuluva toinen uusi peli julkaistiin aiemmin tänä vuonna, ja se on kehitetty yksinomaan PlayStationin PSVR 2 -laitteistolle. Peli on nimeltään Horizon Call of the Mountain ja se antaa pelaajille mahdollisuuden kokea Horizonin maailman virtuaalitodellisuuden kautta.

3. Horizon Forbidden Westissä on entistä suurempi ja tiheämpi maailma, mutta tavoitteena ei sinänsä ollut tehdä pelistä suurempaa.

– Kuuntelimme palautetta faneilta, arvioijilta sekä puhuimme sisäisesti studiossamme. Tiesimme ennalta joitain asioita, joita halusimme: enemmän kunnioitusta herättäviä koneita, kaunista luontoa ja uusia heimoja. Meillä oli myös mielessämme muita erityisiä tavoitteita, kuten paremmat taistelut ihmisvihollisia vastaan, syvempi sivutehtävä sekä syvemmät suhteet ei-pelattaviin hahmoihin, sanoo Guerrilla Gamesin pelin tarinasta vastaava Narrative Director Ben McCaw.

4. Carrie-Anne Moss (The Matrix -sarja), Angela Bassett (Black Panther) ja Lance Reddick (The Wire, John Wick) nähdään Horizon Forbidden Westin näyttelijäkaartissa.

5. Kesti vain kaksi vuotta, ennen kuin sarjan ensimmäinen peli, Horizon Zero Dawn, saavutti 10 miljoonan kappaleen virstanpylvään. Nyt peli on myynyt jo peräti 20 miljoonaa.

6. Horizon Forbidden West on saanut ennakkoarvioissa loistavan vastaanoton ja  ja tällä hetkellä sen Metacritic-luokitus on 89.

7. Horizon Forbidden West avaa pelin sankarille Aloylle monia uusia etenemisvaihtoehtoja, kuten kyvyn sukeltaa. Tämä avaa valtavia uusia alueita, joihin ei aiemmin ollut pääsyä.

8. PlayStation 5:llä peli hyödyntää DualSense-ohjaimen ominaisuuksia ja konsolin Tempest 3D Audio Engineä, mikä tarkoittaa, että sen maailma on elävämpi kuin koskaan aiemmin. PlayStation 5:n nopeasti latautuvan SSD:n avulla pelaajat voivat matkustaa ympäri maailmaa lähes välittömillä latausajoilla.

9. Peli julkaistaan PlayStation 5:lle ja PlayStation 4:lle, mikä tarjoaa entistä useammalle mahdollisuuden pelata Aloyn uusinta seikkailua.

10. Horizon Forbidden Westin takana oleva Guerrilla Games -studio tunnettiin ennen Horizonia Killzone-sarjasta. Guerrilla Games sijaitsee Amsterdamissa ja se on yksi Euroopan merkittävimmistä pelikehitysstudioista.

SUOSITUIMMAT