10 vinkkiä: Näin saat rahasi riittämään!


Eihän meillä kenelläkään taviksista ole koskaan tarpeeksi sitä rahaa, jota hynäksi, valuutaksi, fyffeksi tai pätäkäksi kutsutaan. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Yhtä monella käyttöraha loppuu jo paljon ennen tilipäivää. Toisilla kaikki sujahtaa johonkin parissa päivässä palkanmaksun jälkeen.

Miten sen euron saisi riittämään?

Siihen on vinkkinsä. Lue alta 5 ja loput aiheesta kirjoittaneelta Helppoo.fi-sivustolta.

  1. Tee budjetti: Laadi tarkka budjetti, joka kattaa kaikki tulot ja menot. Tiedosta, paljonko tienaat kuukaudessa ja kuinka paljon kulutat eri kategorioihin, kuten ruokaan, vuokraan, laskuihin, vapaa-aikaan jne. Budjetin avulla näet, mihin rahasi menevät ja voit tehdä tarvittavia muutoksia.
  2. Vähennä turhia menoja: Käy läpi budjettisi ja tunnista mahdolliset turhat kulut. Voisitko esimerkiksi vähentää ulkona syömistä, ostaa alennuksella tai ostaa käytettyjä tavaroita?
  3. Säästä ostoksilla: Vertaile hintoja eri kaupoissa ennen ostopäätöstä. Käytä tarjouksia, alennuksia ja kampanjoita hyödyksesi.
  4. Priorisoi velkoja: Jos sinulla on velkoja, pyri priorisoimaan niiden maksaminen. Maksa ensin korkeakorkoisimmat velat ja ne, jotka vaikuttavat eniten taloudelliseen tilanteeseesi.
  5. Luo hätärahasto: Yritä säästää vähän joka kuukausi hätärahastoa varten. Tällä tavoin voit välttää velkaantumisen, jos yllättäviä kuluja ilmenee.

SUOSITUIMMAT