Äiti ei löytänyt kuurolle tytölleen sopivaa nukkea – nyt hänen tekemiään leluja on myyty yli 2 000!


Iso-Britanniassa asuva kahden lapsen äiti Clare Tawell törmäsi taannoin surulliseen ongelmaan. Hän olisi halunnut ostaa neljävuotiaalle kuurolle tyttärelleen nuken, jolla on kuulolaite. Kaikki lelut kuitenkin tuntuivat esittävän ”täydellisiä” ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaisia rajoitteita.

Niinpä äiti päätti tehdä haluamansa nuken itse. Idea paisui nopeasti useita eri nukkeja sisältäväksi sarjaksi, sillä Clare halusi antaa muillekin lapsille mahdollisuuden itseään muistuttavan lelun hoivaamiseen. Perheenäidiltä on mahdollisuus tilata nukke, jolla on esimerkiksi diabetespumppu, happiviikset tai ruokintaletku. Jotkut nuket ovat syntyneet huulihalkion kanssa ja joillakin on iso arpi vaikean leikkauksen seurauksena, aivan kuten oikeassakin elämässä.

Rahanhimoissaan Clare ei nukkeja valmista. Hän on perustanut voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen, joka kantaa nimeä Bright Ears UK. Kolmessa vuodessa leluja on mennyt kaupaksi jo 2 000 kappaletta. Tilauksia on tullut myös kouluilta ja sairaaloilta.

Alla kuvia nukeista.

SUOSITUIMMAT