Äiti ja lapsi jäivät lumivyöryn alle Pallaksella – äiti löytyi kuol­lee­na, lasta et­si­tään


Lapin poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että eilen Pallastunturilla tapahtuneessa lumivyöryssä kuoli hiihtäjä ja toinen on edelleen kateissa. Poliisi, pelastuslaitos ja Vapepa etsivät eilen kadonnutta ja etsinnät jatkuvat tänään.

Kaksi ihmistä jäi eilen tiistaina Pallaksella lumivyöryn alle. Kyseessä on suomalaiset ulkopaikkakuntalaiset äiti ja alaikäinen lapsi, jotka ovat olleet hiihtovaelluksella Pallastunturin alueella. Hiihtäjät soittivat hätäkeskukseen tiistaina noin kello 16, kun heillä oli tullut matkalla ongelmia huonon sään ja näkyvyyden vuoksi. Alueella oli tuolloin kova tuuli ja pakkasta noin -23 astetta.

Voita kaupunkiloma Riikaan kahdelle!

Poliisi käynnisti etsinnät yhdessä pelastuslaitoksen ja Vapepan kanssa. Henkilöitä etsittiin laajalta alueelta moottorikelkoilla. Alueella havaittiin lumivyörymä, joka oli leveydeltään noin 400 metriä. Äiti löytyi tiistaina noin kello 22 vyöryn alta kuolleena. Etsinnät jouduttiin keskeyttämään vaarallisten sääolosuhteiden vuoksi eikä lasta kyetty löytämään.

– Etsintöjä jatketaan heti tänään. Apuna käytetään pelastuskoiria, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista.

SUOSITUIMMAT