Alec Baldwin kuvaajan tappaneesta laukauksesta: ”En painanut liipaisinta”


Hollywood-tähti Alec Baldwin, 63, on antanut ensimmäisen tv-haastattelunsa sen jälkeen, kun hänen tähdittämässään ja tuottamassaan Rust-lännenelokuvassa menehtyi elokuvan kuvaaja Halyna Hutchins, 42. Hutchinsin lävistämä luoti osui myös elokuvan ohjaajaa Joel Souzaa, 48, olkapäähän. Tapauksen uutisoinnissa kerrottiin, että Baldwin laukaisi aseen kameraan kohti kirkossa tapahtuneen kohtauksen harjoituksessa tietämättä, että aseessa oli oikea luoti.

Tragediasta seurasi poliisitutkinta ja laaja keskustelu kuvauspaikkojen turvallisuustoimenpiteistä. On hämmästelty, miten oikea luoti on voinut päätyä kuvauspaikalle. Samaa ihmettelee Baldwin ABC-kanavan haastattelussa.

Balwin sanoo haastattelussa George Stephanopoulokselle, että tapaus on hänen elämänsä pahin ja että hän ei saata vieläkään uskoa sitä todeksi. Hän murtuu kyyneliin puhuessaan Hutchinsista.

Kun Stephanopoulos kysyy, oliko liipaisimen painaminen käsikirjoituksessa, Baldwinin vastaus on yllättävä.

– Liipaisinta ei painettu. En painanut liipaisinta, hän sanoo.

– Et koskaan painanut liipaisinta? Stephanopoulus kysyy.

– En, en, en, en. En koskaan osoittaisi ketään aseella ja painaisi liipaisinta. En koskaan, Baldwin sanoo.

– Miten oikea luoti päätyi kuvauspaikalle, Stephanopoulos kysyy.

– Minulla ei ole aavistustakaan. Joku pani aseeseen oikean luodin. Luodin, jonka ei olisi pitänyt edes olla kuvauspaikalla, Baldwin sanoo.

Artikkelin yläosassa olevalta videolta voi katsoa osia tunteikkaasta haastattelusta, joka esitetään Yhdysvalloissa torstai-iltana 2.12.

SUOSITUIMMAT