Anna: Teresa Välimäki näki lehdestä, että isä oli korjannut sukupuolensa naiseksi – ”Väitti valehtelijaksi”


Televisiosta tuttu julkkiskokki ja Hans Välimäen, 51, ex-vaimo Teresa Välimäki, 46, kertoi Anna-lehdelle, miten hänen välinsä menivät lopullisesti poikki isänsä kanssa.

Välimäen lapsuus ei ollut helppo. Hän kertoo, että perheessä alkoholi oli läsnä ”toisinaan liiankin kanssa”. Välimäen isä työskenteli laivalla pitkiä aikoja ja oli kotona ollessaan humalaisena väkivaltainen äitiä kohtaan. Rahaa oli vähän ja äiti joutui tekemään jopa kolmea työtä. Välimäellä oli kolme velipuolta, joista yhdellä oli paha päihdeongelma parikymppisenä, ja tuolloin vasta 11-vuotias Teresa joutui pitämään hänestä huolta.

Välimäen vanhemmat erosivat, kun hän oli yläasteella ja hän jäi asumaan äitinsä kanssa. 20-vuotiaana hän oli au pairina Sveitsissä ja luki lahjaksi saamastaan lehdestä artikkelin transihmisistä. Jutussa oli kuva hänen isästään, mikä yllätti Välimäen täysin.

Välimäki kertoo loukkaantuneensa suuresti siitä, että isä ei ollut kertonut hänelle näin suuresta asiasta. Hänen mukaansa sukupuolen korjaus ei häntä niinkään haitannut, vaan valehtelu siitä.

– Keskustelin asiasta äitini kanssa ja kävi ilmi, että isä oli jo käynyt kaikki prosessit läpi ja korjannut sukupuoltaan. Hänellä oli uusi sosiaaliturvatunnuskin. Mutta isä kielsi kaiken ja väitti äitiäni valehtelijaksi. Se loukkasi minua vielä enemmän. Tuntui, ettei isä arvostanut minua tai ­luottanut minuun puhuakseen asiasta reilusti ja avoimesti. Toki taustalla oli muutakin, kuten ikäviä ja pelottaviakin lapsuuden tapahtumia. Tämä oli viimeinen pisara, Välimäki kertoo Anna-lehdelle.

Välimäki ei sen jälkeen enää pystynyt tapaamaan isäänsä.

– Hän lupasi kirjoittaa minulle kirjeen, jossa selittäisi kaiken. Sitä kirjettä en koskaan saanut. Isäni menehtyi keuhkosyöpään vuonna 2011.

Teresa Välimäellä on kaksi aikuista lasta.

Lähde: Anna

SUOSITUIMMAT